enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara-İstanbul arası ‘Süper Hızlı Tren Projesi’ 2028 yılında tamamlanacak

Ankara-İstanbul arası ‘Süper Hızlı Tren Projesi’ 2028 yılında tamamlanacak
02.02.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arası ‘Süper Hızlı Tren Projesi’nin 2028 yılında tamamlanacağını açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

Abdulkadir URALOĞLU - TCDD Vakfı

[Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu]

Dünyada sekizinci Avrupa’da altıncı hızlı tren işletmecisi ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Marmaray Projesini denizaltı ilk raylı sistem geçişidir. Anadolu’yla, Asya’yla, Avrupa arasındaki. Burada da günde yaklaşık 300 sefer yaparak 600 bin civarında yolcu taşıması yapıyoruz. Aynı zamanda biraz önce bahsettiğim orta koridorun da demir yolu bağlantısını bu proje sayesinde sağlamaktayız.” şeklinde konuştu.

Ankara ve İstanbul arasında yapılacak Süper Hızlı Tren Projesi’ne değinen Uraloğlu, “O güzergahtaki illeri düşündüğümüzde yaklaşık 25-30 milyon civarında bir nüfustan bahsediyoruz. Ve buraya süper hızlı tren projesine başladık. 350 kilometre saat hızla seyret seyredecek olan projenin 344 kilometrelik bir mesafeyi yaklaşık 80 dakikada geçeceğini öngördük ve bu sene proje çalışmalarını başlattık. 2028 yılına kadar inşallah bunun yapımına da başlamayı ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden Avrupa’ya ikinci demir yolu geçişinin de yapılacağını ifade eden Uraloğlu, “120 kilometrelik bir demir yolu hattıyla orta koridorun kapasitesini çok net bir şekilde arttırmış olacağız. İnşaatına inşallah bu sene başlamayı planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.