enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara beyaz gelinliğine büründü!

Ankara beyaz gelinliğine büründü!
06.02.2023
A+
A-

Ankara’da etkili olan kar yağışı sonrası her yer beyaz örtüyle kaplanırken, kartpostallık görüntüler oluştu.

Uzun zamandır kar yağışını beklediklerini belirten Ankara Cemiyet hayatının tanınmış siması Gülten Bıçakçı; Merik Konağı “Altın Köşk”te hatıra fotoğrafları çektirerek sosyal medya hesabından bunları yayınladı.Kar’ın kaplandığı Merik Konağı “Altın Köşk” ve çam ağaçlarının görüntüsü kartpostalları andırdı. Gülten Bıçakçı yazısında; Çok bekledik. Kurak geçen bir kışın ardından şuan 10-15 santimetreyi bulan bir kar kalınlığı var. Ankara sanki beyaz bir gelinliğe büründü. Bilkent semtinde, yapıldığı 1966 yılından beri önünden her geçeni merakla kendisine baktıran Merik Konağı’na gelerek burada arkadaşımla güzel bir çekim yaptık. Bu güzelliği herkesin görmesi içinde sosyal medya hesabından fotoğraflarımı paylaştım” dedi.

MERİK KONAĞI “ALTIN KÖŞK” HAKKINDAAltın Köşk‘ olarak da bilinen yapı, Amerika’ da yaşayan iş adamı Ali Rıza Bozkurt tarafından yaptırılmış. Bu evin zenginlik gösterisi, atalarımızın yarattığı mimarlık, süsleme sanatının uygulanmasıdır. Altın Köşk’ün tamamen ahşap olan dış cephesi Amerika’dan getirtilen ve 500 yılda yetişen “kızıl ağaç” (red wood) denilen nadide bir ağaç türünden yapılma.

Köşk, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze statüsü verilerek 25 Kasım 2008 tarihinden bu yana “Anadolu Mimarlık ve Mobilya Kültürel Miras Müzesi ve Araştırma Merkezi“ olarak hizmet veriyor. Bu şatafatlı yapıda, düğün, nişan vs. organizasyonları da yapılıyor, düğün fotoğrafları için de sıklıkla tercih ediliyor. Ücretsiz gezilebilen Altın Köşk, Bilkent’teki İhsan Doğramacı Bulvarı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.