enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:12 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:10 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:07 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek.
00:04 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek.
00:01 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:26 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:13 Eski ehliyetlerini 1 milyon 799 bin 172 kişi yenileme işlemini yapmadı…
00:08 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:08 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’üne tutuklama talebi…
00:07 Yurt genelinde sıcaklıklar artacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amgen’in, gençlerin yaratıcı fikirlerini ödüllendirdiği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nda kazananlar belli oldu 

Amgen’in, gençlerin yaratıcı fikirlerini ödüllendirdiği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nda kazananlar belli oldu 
02.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Amgen Türkiye tarafından gençlerin bilim alanındaki potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak amacıyla, bu yıl ilki gerçekleştirilen IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

Sağlıkta Yapay Zeka - GIEMSA | Sonsuzluk ve Ötesine(TÜHA) TÜRKUAZ  Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, “Sağlık için Biyoteknoloji ve Yapay Zeka” konusunda en yaratıcı fikirlerin değerlendirildiği ve 200’ün üzerinde öğrencinin başvuruda bulunduğu yarışmada; üniversite kategorisinde Akdeniz Üniversitesi’nden Elif Çisem Çöldür birinci, Uludağ Üniversitesi’nden Kübra Aydemir ikinci, Koç Üniversitesi’nden Batuhan Hekimler üçüncü oldu.

Lise kategorisinde ise Ankara Fen Lisesi’nden Buket Mortaş ile Kocaeli Fen Lisesi’nden Ece Arslan birinciliği paylaşırken İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’nden Esila Özdemir ikinci oldu.

İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’nden Osman Melih Bal ile Okyanus Koleji Selin Aşık ise üçüncülüğü paylaştı.

İnsanlar için tedaviler keşfetmek, geliştirmek ve bunları tıbbın hizmetine sunmak için “öncü bilim  hayati ilaçlar” felsefesi ile bilim ve biyoteknolojinin sunduğu olanakları en üst düzeyde kullanarak çalışmalar yürüten Amgen Türkiye’nin, gençlere bilim tutkusu aşılama hedefiyle düzenlediği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nda kazananlar açıklandı. 

Lise, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin, “Sağlık için Biyoteknoloji ve Yapay Zeka” konulu projelerinin değerlendirildiği yarışmada üniversite kategorisinde; Akdeniz Üniversitesi’nden Elif Çisem Çöldür birinci, Uludağ Üniversitesi’nden Kübra Aydemir ikinci, Koç Üniversitesi’nden Batuhan Hekimler ise üçüncü oldu.

 Lise kategorisinde ise Ankara Fen Lisesi’nden Buket Mortaş ile Kocaeli Fen Lisesi’nden Ece Arslan birinciliği paylaşırken İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’nden Esila Özdemir ikinci oldu. İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’nden Osman Melih Bal ile Okyanus Koleji Selin Aşık ise üçüncülüğü paylaştı. 

Kazanan öğrenciler Amgen Türkiye ve Gensenta’da staj ve projelerde yer alma, Harvard Üniversitesi ile birlikte tasarlanan LabXchange platformunda seminere dahil olma ve Eylül-Kasım döneminde yurtdışından Amgen çalışanları ile mentorluk programına katılma fırsatı bulacak. 

Öğrencilerin projeleri; Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Farmakoloji’den Dr. Öğr. Üyesi Devrim Demir Dora; Hacettepe Tıp Fakültesi, Romatoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ali İhsan Ertenli; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi, Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erdem Göker; Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Hematoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Osman İlhan; Boğaziçi Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Necla Birgül İyison; Ege Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Teknolojisi Bölümü, Farmasötik Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ayşe Gülten Kantarcı; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Nilay Keskin Samancı; İstanbul Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Dilşad Sindel; Kalkınma Atölyesi’nden Eğitim Uzmanı Dr. Elif Adıbelli Şahin; Bilkent Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Urartu Şeker; Gebze Teknik Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Prof. Dr. Uygar Tazebay’ın yanı sıra Amgen Türkiye ve Gensenta Yönetim Ekibinden Genel Müdür Güldem Berkman, Fabrika Direktörü Dr. İrem Yenice ve Pazar Erişim, Sağlık Politikaları ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Bilgen Dölek’in yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. 

Amgen Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle Sosyal Sorumluluk Okulu Başlıyor! - winally.com“Bilime ve bilimin ufuk açan sırlarını yaymaya tutku ile bağlıyız”  

Amgen ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması ile bilimi ve özellikle biyoteknolojiyi daha çok insana sevdirmeyi, gençlerin bilim alanındaki potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmayı ve bu alanda eğitimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Berkman, “Yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bilime ve bilimin ufuk açan sırlarını yaymaya tutku ile bağlı bir marka olarak, özellikle, ülkemizin geleceğini şekillendirecek gençlerimizde bilim tutkusu yaratmayı amaçlıyoruz. Yarışma ile aynı zamanda, gelecek nesle ilham vermeyi ve bilim okuryazarlığını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Amgen Türkiye olarak sürdürülebilir bir dünya için bilim tutkusu aşılama vizyonumuz ile biyoteknoloji ve bilim alanında yeni proje ve uygulamalara imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.   

HABER : Mert AYBARS & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.