enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Altuğ Verdi suikastının yeni detaylarına TRT Haber ulaştı

Altuğ Verdi suikastının yeni detaylarına TRT Haber ulaştı
10.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / TRT Haber, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi suikastıyla ilgili yeni detaylara ulaştı. FETÖ’cü katil zanlısının 1,5 yıl boyunca suikasta hazırlandığı, her anı planladığı ortaya çıktı.

Kripto kalabilmek için gizlilik içinde hareket etti. 1,5 yıl boyunca suikast planı yaptı. Hain örgütün talimatları doğrultusunda Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit etti. TRT Haber, o suikastla ilgili yeni detaylara ulaştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ortak çalışma yürüttü. Katil zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun kullandığı bütün GSM hatları takibe alındı.

İtiraflar örgüt bağlantılarını ortaya koydu

13 binin üzerindeki görüşme tek tek incelendi. Sarıcaoğlu’nun cezaevinde bir hükümlüye yaptığı itiraflar da örgüt bağlantılarını ortaya koydu. Cezaevindeki itirafçı hükümlünün ifadesi şöyle:

“İşlediği cinayetin tayin nedeniyle değil, emniyet müdürünün darbe gecesi FETÖ üyelerine karşı zulüm ve işkence yapmasından kaynaklandığını söylüyordu. Terörist başını rüyasında gördüğünü ağlayarak anlatıyor, Rus büyükelçinin katili için de ‘asil bir şehittir’ diyordu.”

“Altuğ Verdi’ye kin ve nefret dolu söylemleri devam ediyordu”

Zanlının eşi Semiha Sarıcaoğlu da itirafçı oldu. Suikast öncesi ve sonrasına ait önemli bilgiler verdi.

Semiha Sarıcaoğlu, “Eşim son 1,5 yıldır agresif tavırlar içine girdi. Cinayeti ilk duyduğumda inanmadım ama cezaevine ziyarete gittiğimde Altuğ Verdi’ye kin ve nefret dolu söylemleri devam ediyordu” dedi.

Yargılanması sürüyor

İtirafçı olan ağabeyi Mustafa Sarıcaoğlu da kardeşinin 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ’nün yaptığına inanmadığını anlattı.

“Emniyet müdürünün 15 Temmuz’dan sonra birçok FETÖ mensubuna eziyet ve işkence yaptığını, o nedenle iyi bir adam olmadığını söylerdi. Dosyayı ve görüntüleri inceledim. Bunun bir şuur kaybı, bir cinnet şeklinde olmadığını anladım.”

Adli Tıp Kurumundaki incelemede akli dengesinin yerinde olduğu kararı verilen katil zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun yargılanması Rize Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Haziran 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.