enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Altılı masa daha sık toplanacak

Altılı masa daha sık toplanacak
05.10.2022
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

Altılı masa toplantılarının ikinci turu 2 Ekim’de başladı. Toplantı, ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda liderlerin daha önce yaptığı farklı değerlendirmelerin gölgesinde gerçekleşti. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı hala netlik kazanmadı. Liderlerin 15-20 günde bir toplanmasına karar verildi.

“Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusu 8 aydır devam eden görüşmelerde yanıt bulmadı.

2 Ekim’de CHP’nin ev sahipliğinde yapılan yedinci toplantı daha önce liderlerin yaptığı farklı açıklamaların gölgesinde gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gerçekten benimle misiniz?” sorusuna karşılık İYİ Parti lideri Akşener’in “masa noter değil” çıkışı “adaylık çatlağı büyüyor” yorumunu beraberinde getirdi.

Akşener’in açıklamaları ‘masayı uyarıyor’ iddialarına neden oldu. CHP’li bazı isimlerin açıklamalarını ‘özensiz’ olarak nitelendiren Akşener, “Herkes sözlerine dikkat etsin” dedi.

Son toplantıda da Cumhurbaşkanı adayı konusu netlik kazanmazken liderler 15-20 günde bir daha sık aralıkta görüşmeye karar verdi. Bir sonraki toplantının adresi DEVA Partisi olacak.

6’lı masa toplantılarında bakanlık dağılımı konusu da öne çıkıyor. İktidar olma durumunda bu görevlendirmelerin nasıl olacağı ve geçiş süreci yol haritası üzerinde duruluyor.

Önümüzdeki süreçte, yol haritasında yer alacak ortak politikalar belirlenecek, karşılıklı taahhütler verilecek. Eğer 6 lider anlaşmaya varırsa ortak aday konuşulacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.