enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Şirketlerden N’Aber!
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’ya getirilen Rus muhalif lider Navalny Berlin’de tedavi altına alındı

Almanya’ya getirilen Rus muhalif lider Navalny Berlin’de tedavi altına alındı
23.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya’da “toksik zehirlenme” şüphesiyle hastaneye kaldırılan Rus muhalif aktivist Aleksey Navalny’ın getirildiği Almanya’da tedavisine başlandı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre,Navalny’ı taşıyan özel bir ambulans uçak, dün sabah saatlerinde başkent Berlin’deki Tegel Havalimanı’nın askeri bölümüne indi.

Navalny, havalimanında uçakta yapılan ilk tetkikler sonrasında yoğun güvenlik önlemleri altında Berlin Charite Hastanesi’ne getirildi.

Rus doktorların yurt dışına çıkabilmesi için onay vermesi ile Berlin’e götürülen Navalny’nin doktorları sağlık durumunun yolculuk yapabilecek istikrara kavuştuğunu açıklamıştı.

44 yaşındaki Navalny’nin durumu hakkında sözcüsü Kira Yarmysh şunları söyledi: “Sağlığı için sürecin henüz başındayız ve hala yapılması gereken çok şey var. Neyse ki en azından ilk adım atıldı.”

Daha önce Rus sağlık otoriteleri, Navalny’nin sağlık durumunun ‘istikrarsız’ olması nedeniyle tedavi için yurt dışına gönderilemeyeceğini bildirmişti.

Rus kaynaklar: Almanya’ya gidiyor

Cinema For Peace isimli sivil toplum örgütü de Alman doktorların, Navalny’yi gördükten sonra onu nakletmeye ‘istekli’ ve bu ‘kabiliyete’ sahip olduklarını açıkladı. Alman doktorlar beraberlerinde ambulans uçakla Rusya’ya gitmişti.

Öte yandan sabah saatlerinde Navalny’nin eşi, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e çağrıda bulunarak yurt dışına gönderilmesine izin vermesini istemiş ve bazı yetkilileri tahliyeyi durdurmaya çalışmakla suçlamıştı.

Navalny’nin basın danışmanı Kira Yarmysh cuma günü sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Başhekim Navalny’nin buradan taşınamayacağını duyurdu. Durumu istikrarsız” ifadelerini kullanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da önceki gün, ülkesinin zehirlenerek hastaneye kaldırılan Navalny’ye ‘gerekli tüm yardımı’ sunmaya hazır olduğunu bildirmişti.

20 Ağustos’ta Rusya’nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere uçağa binen Navalny, uçuş esnasında kötüleştiği için uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı.

Muhalefet, Aleksey Navalny’nin Kremlin tarafından zehirlendiğine inanıyor.

Basın danışmanı Yarmysh Navalny’nin havaalanında içtiği çaya katılan zehir nedeniyle zehirlendiğini düşünüyor.

Kaldığı hastanenin doktorlarıysa, zehirlenme de dahil olmak üzere çeşitli teorileri düşündüklerini söyleyerek kesin bir teşhis henüz koyamadı.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.