enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan tartışılacak karar: Britanya vatandaşlarının AB ülkelerine girişi yasaklanacak

Almanya’dan tartışılacak karar: Britanya vatandaşlarının AB ülkelerine girişi yasaklanacak
29.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya, aşı olup olmadığına bakılmaksızın, Britanya vatandaşlarının AB ülkelerine girişini yasaklamak istiyor. Karar Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da destek verdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘HÜRRİYET Gazetesi‘nden aktardığı haberine göre, Almanya, Kovid-19 aşıları olsun ya da olmasın tüm Britanya vatandaşlarının Avrupa Birliği’ne seyahatlerinin yasaklanması için girişimde bulunmaya hazırlanıyor.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Delta varyantı çok yaygın olduğu için İngiltere’yi “riskli ülke” olarak belirlemek istiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron öneriye destek verdi. Ancak birkaç Akdeniz ülkesinin bu tür kısıtlamalara karşı çıkması bekleniyor.

Yunanistan, Kıbrıs, Malta ve Portekiz turizm ekonomilerini korumak amacıyla AB çapında bir yasağa karşı gelebilirken, İspanya da kendi sınır politikasını belirleme konusunda kararlı.

CUMA GÜNÜ BULUŞACAKLAR

Boris Johnson, Merkel’i geri adım atmaya ikna etme umuduyla cuma günü görüşmeye hazırlanıyor. Bir sözcü, ikilinin ‘İngiltere-Almanya ilişkisini derinleştirmeyi ve koronavirüs pandemisine küresel tepkiyi’ tartışacağını söyledi.

Macron ve Merkel, kuzey Avrupa’nın Alman, Fransız veya diğer Avrupalı turistlerin karantinasız seyahat etmesini engelleyen ve Akdeniz turizm endüstrisine zarar verecek iç AB seyahat kısıtlamaları getirme hakkını saklı tuttuğu konusunda uyardı.

Macron, “Bu noktada, gerekli koordinasyon konusunda tetikte olmalıyız. Bu koordinasyon aynı zamanda,[AB üyesi olmayan]ülkelere açılma konusunda da kurallarımızın uyumlu olmasını gerektiriyor. Avrupa yeşil geçişinin anahtarı” dedi.

PORTEKİZ AŞISIZ İNGİLİZLERİN 14 GÜN KARANTİNAYA ALINMASINI TALEP EDİYOR

Portekiz’e giden aşısız İngilizler, ülkedeki Delta varyant vakalarındaki artış nedeniyle şimdi iki hafta karantinada kalacak. Lizbon hükümeti, İngiltere’nin yanı sıra Güney Afrika, Brezilya, Hindistan ve Nepal’den gelen insanlara yeni kısıtlamalar getirdi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.