enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Rus Diplomatları Sınırdışı Etme Kararı

Almanya’dan Rus Diplomatları Sınırdışı Etme Kararı
05.04.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya, Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği’nde görevli 40 Rus diplomatı sınırdışı etme kararı aldığını açıkladı. Moskova yönetimi Almanya’nın bu kararına karşılık vereceğini bildirdi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bir grup Rusya Büyükelçiliği çalışanını ‘‘istenmeyen kişi’’ ilan ettiklerini açıkladı. Baerbock, Berlin’in Ukrayna silahlı kuvvetlerine desteğini arttıracağını da söyledi.

Baerbock, Ukrayna’nın kuzeyinde sivillerin öldürülmesine atıfta bulunarak yaptığı açıklamada, “Bucha’dan gelen görüntüler, Rus liderliği ve onun propagandasını izleyenler adına inanılmaz bir vahşeti gözler önüne seriyor’’ dedi.

Baerbock “Federal hükümet bu nedenle, Almanya’da her gün özgürlüğümüz ve toplumumuzun bütünlüğü aleyhinde çalışan önemli sayıda Rus Büyükelçiliği çalışanını istenmeyen kişi olarak ilan etmeye karar verdi’’ diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın listesinde şu anda 104 Rus diplomat kayıtlı durumda.

Bakan Baerbock ‘‘Müttefiklerimizle birlikte verilebilecek başka karşılıkları görüşüyoruz. Rusya’ya yönelik mevcut yaptırımları sıkılaştıracağız, Ukrayna silahlı kuvvetlerine desteğimizi kararlı bir şekilde artıracak ve NATO’nun doğu kanadını güçlendireceğiz’’ diye konuştu.

Rusya'da coronavirus tatili gündemde - Turizm Günlüğü

Moskova: “Karşılık vereceğiz”

Rus Interfax haber ajansı da Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Almanya’nın 40 Rus diplomatı sınırdışı etme kararına karşılık verileceği açıklamasını yaptığını bildirdi.

Ukrayna güçlerinin Rusya’nın işgal ettiği Kiev yakınındaki Buça kasabasını yeniden ele geçirmesiyle kasabada çok sayıda sivilin cansız bedenine rastlanmış ve bu durum uluslararası tepkiye neden olmuştu.

Ukraine's Zelensky Expresses Regret Over Not Meeting Biden Before US-Russia Summit

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’yı soykırımla suçlarken ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in ‘‘savaş suçlusu’’ olduğunu söylemiş ve savaş suçu mahkemesinde dava açılabilmesi için delil toplanması çağrısında bulunmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.