enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Erdoğan’a Macron Tepkisi

Almanya’dan Erdoğan’a Macron Tepkisi
27.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Alman hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkındaki açıklamalarını çok sert bir şekilde eleştirdi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, “Bu karalayıcı sözler kabul edilemez. Özellikle radikal İslamcı bir fanatiğin Fransız öğretmen Samuel Paty’i öldürmesinin ardından, kesinlikle kabul edilemez” dedi.

“Macron’la dayanışma içindeyiz”

Dışişleri Bakanı Heiko Maas adına açıklama yapan bir sözcü de, Maas’ın radikal İslamcılarla mücadelede Fransa’ya destek verdiğini ve Macron’la dayanışma içinde olduğunu söyledi. Maas, Pazar günü yaptığı bir açıklamada Fransa’nın Ankara Büyükelçisi’ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmasını da “büyük bir anlayışla karşıladığını” söyledi.

“Açıklama, toplumu bölmek isteyenlerin amacına hizmet ediyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macron hakkındaki, “Şu an Fransa’nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan’la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım” cümlelerini “yeni bir dip nokta” olarak nitelendirmişti. Maas, İslamcı terörle mücadelenin ırkçılıkla ve İslamofobi ile karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Maas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı adını vermeden eleştirerek, bunu yapan herkesin “sorumsuz” olduğunu ve “toplumu bölmek isteyenlerin amacına hizmet ettiğini” öne sürdü.

Bu arada Hükümet sözcüsü Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Berlin’deki Mevlana Camisi’ne polis tarafından operasyon düzenlenmesini eleştiren sözlerine de tepki verdi. Seibert, hükümet olarak Erdoğan’ın açıklamasını kabul etmediklerini belirterek, “Alman polisi kanun ve yasalara bağlı olarak çalışır. Dinini barışçı olarak yaşayanlar da, Anayasa tarafından korunur” dedi.

Berlin’in en eski camilerinden biri olan, Türkiye kökenli göçmenlerin yaşadığı Kreuzberg semtindeki Mevlana Camisi’ne, Corona salgınında zarar gören küçük işletmelere destek amacıyla yapılan hibeyi haksız yere alıp, kullandığı gerekçesiyle 150 polisin katılımıyla geçen Çarşamba sabah namazı esnasında operasyon düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, baskını kınayarak, “Mevlana Camii’nde sabah namazı saatinde gerçekleştirilen, Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum. Yıllar boyu demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin beşiği olarak anılan Avrupa, bugün ne yazık ki farklılıklarıyla savaşan bir yapıya bürünmüştür. Türkiye olarak, hiçbir gerekçenin kutsal bir mabedin hoyratça çiğnenmesine zemin oluşturamayacağına inanıyoruz. Dünyanın neresinde ve ne şekilde olursa olsun; ırkçılıkla, yabancı karşıtlığıyla ve İslam düşmanlığıyla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” şeklinde görüş belirtti.

Elysee: “Erdoğan tehlikeli bir siyaset izliyor”

Cumhurbaşkanı Macron adına Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada da, “Erdoğan’ın sözleri kabul edilebilir değil. Erdoğan tehlikeli bir siyaset izliyor, bunu değiştirmesi gerekiyor” denildi.

Öte yandan Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Türkiye’deki vatandaşlarını uyardı. Elçilik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yerel ve uluslararası bağlamı nedeniyle, Fransa’da ikamet edenlerin veya seyahat ederken Türkiye’den geçenlerin, çok dikkatli olmaları ve özellikle halka açık yerlerde herhangi bir toplantı veya gösteriye katılmaktan kaçınmaları tavsiye edilir” ifadesi yer aldı.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.