enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:19 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:18 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:17 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:16 Türk zırhlıları Almanya’da
00:12 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
00:01 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Dağlık Karabağ için ateşkes çağrısı

Almanya’dan Dağlık Karabağ için ateşkes çağrısı
29.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER/ Dağlık Karabağ’da çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Almanya’dan açıklama geldi. Alman hükümeti, Azerbaycan ve Ermenistan’a ateşkes ve derhal müzakerelere başlama çağrısı yaptı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters, KNA)’ya dayandırdığı haberine göre, Almanya, Azerbaycan ve Ermenistan’a ateşkes ve müzakerelere başlama çağrısı yaptı. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı açıklamada çatışmaların şiddetlendiği Dağlık Karabağ’daki durumu “tehlikeli” olarak tanımladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de hükümetin büyükelçiler üzerinden her iki tarafla temas halinde olduğunu söyledi.

Almanya’daki Ermeniler Merkez Konseyi’nden de Berlin’e bir çağrı geldi. Konsey hükümeti “Dağlık Karabağ’daki yeni ve çok tehlikeli çatışmaların şiddetini düşürme” yönünde çaba göstermeye çağırdı.

Frankfurt merkezli kuruluş, Almanya’nın Avrupa Birliği Konseyi başkanlığı görevini üstlendiğini hatırlatarak Dağlık Karabağ sorununun ancak diplomasi yoluyla çözülebileceğini açıkladı. Açıklamada ayrıca “Avrupa’da hiç kimse mevcut sığınmacı krizinin daha da şiddetlenmesini kimse istemeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Bergkarabach Konflikt

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko önceki gün “Ermenistan ile Azerbaycan arasında, tüm çatışma hattı boyunca ağır silahlı çatışmaların olduğuna dair gelen haberler beni telaşlandırıyor. İki tarafa da tüm savaş eylemlerini, özellikle de köylere ve kentlere yönelik bombardımanları acilen durdurma çağrısında bulunuyorum” demişti. Maas, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için oluşturulan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu’na işaret ederek taraflara müzakere çağrısı yapmıştı. AGİT Minsk Grubu’na Fransa, Rusya ve ABD eşbaşkanlık ediyor.

Azerbaycan toprakları içinde yer alan Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu ile Ermeni milisler arasında çatışmalar Pazar günü başlamıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Pazar günü sıkıyönetim ilan etmiş ve genel seferberlik çağrısı yapmıştı. Azerbaycan da Pazartesi günü kısmi seferberlik ilan ettiğini duyurdu.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.