enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:19 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:18 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:17 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:16 Türk zırhlıları Almanya’da
00:12 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
00:01 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da yarın yapılacak olan Meclis Seçimleri ve Partilerin Türkiye politikaları!

Almanya’da yarın yapılacak olan Meclis Seçimleri ve Partilerin Türkiye politikaları!
22.02.2025
A+
A-

* Almanya yarın Meclis seçimlerine gidiyor. Peki Partilerin Türkiye politikalarını hiç düşündünüz mü?

* İyi okumalar!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

On altı yıllık Şansölye Angela Merkel dönemi (2005-2021) sonrasında üçlü koalisyon süresince Türk-Alman ilişkileri devamlılık çerçevesinde ilerlemiştir. Spesifik konularda görüş ayrılıkları sürse de dengeli ve özellikle ekonomi/ticaret alanındaki iyi ilişkilerin devamlılığı söz konusudur.

SPD’nin seçim programında Türkiye’ye yönelik ve Türk-Alman ilişkileri kapsamında bir politika hedefine yer verilmezken Şansölye Scholz bir röportajında ikili ilişkilere değinmiştir.

Scholz ekonomik ilişkilerin çok iyi olduğunu vurgulayarak ilişkilerin iyi bir seviyede devam etmesinin Almanya açısından önemine işaret etmiştir.

Türkiye’nin AB ile ilişkileri ve diyaloğun yeniden başlaması için çaba sarf ettiğini belirten Scholz, Eurofighter savaş uçaklarının Türkiye’ye muhtemel satışı ve Almanya’nın güncel tutumuna ilişkin ise somut bir yanıttan kaçınmıştır.

CDU/CSU’nun seçim programında “Türkiye, Avrupa için stratejik önem arz etmeyi ve önemli bir ortak olmayı sürdürmektedir” ifadelerine yer verilirken gelinen aşamada ise Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik olumsuz bir yaklaşım sergilenmektedir.

Diğer yandan CDU/CSU’nun şansölye adayı Merz, Suriye’ye yönelik AB, Almanya ve Türkiye arasındaki iş birliğinin geliştirilmesini önermiştir.

Yeşiller, Türkiye’nin AB’de yeri olduğunu belirtmiş ancak Türkiye tarafından bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini ileri sürmüştür. Daha eleştirel bir dili tercih eden FDP ise Türkiye ile mevcut aşamada AB katılım müzakerelerini sonlandırmak istediğini belirtmiştir.

Aşırı sağcı AfD ise Türkiye’nin kültürel olarak Avrupa’ya ait olmadığını ileri sürmekle birlikte güçlü stratejik ve ekonomik bir ortak olarak gördüğünü belirtmiştir.

Yeni kurulan BSW’nin seçim programında ise Türkiye ile ilişkilere yer verilmemiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.