enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:38 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) “Dış Bakış” dergisi okurlarıyla buluştu
17:43 Kocaeli basın camiası yasta…
07:30 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi
07:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
07:25 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
07:08 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
07:07 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
07:04 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’ni arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
07:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
07:03 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
07:00 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
07:56 Ahıska Türkleri!
07:52 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
07:47 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
07:25 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
02:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
21:41 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da üç Omicron vakası görüldü

Almanya’da üç Omicron vakası görüldü
29.11.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da üç kişide, koronavirüsün yeni varyantı Omicron görüldü. Avrupa’da da Omicron vakalarının sayısı artıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, ilk kez Güney Afrika’da keşfedilen koronavirüsün Omicron varyantı Avrupa’da da yayılıyor. Almanya, İngiltere ve İtalya’nın ardındandan Çek Cumhuriyeti’nde de Omicron vakası olduğu açıklandı. Almanya’nın Bavyera eyaletinde iki kişide Omicron görüldü. Hollanda’da Güney Afrika’dan gelen yaklaşık 600 yolcudan 61’inin pozitif olduğu tespit edildi. Bu kişiler arasında Omicron varyantı taşıyan olup olmadığı ise henüz belli değil.

Vakalar Bavyera’da ve Hessen’da

Bavyera eyaletinde Çarşamba günü Münih Havalimanı’ndan Almanya’ya giriş yapan iki yolcuda Omicron görüldü. Bavyera Eyalet Sağlık Bakanlığı bu kişilerin Perşembe günü PCR test sonucunun pozitif çıkması üzerine evde karantinaya girdiklerini açıkladı. Bakanlık yeni virüs varyantı üzerine haberlerin çıkması üzere iki kişinin varyantı taşıyıp taşımadıklarının belli olması için test yaptırdığını söyledi.

Hessen Sosyal İşler Bakanlığı tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, bir hafta önce Güney Afrika’dan Frankfurt Havalimanı’na gelen bir Alman yolcuda Omicron tespit edildiği teyit edildi.

Çek Cumhuriyeti’nde bir hastane de Namibya’dan gelen bir yolcunun korona varyantı Omicron taşıdığını doğruladı. Avusturya’da da bir kişide Omicron olabileceği şüphesi bulunuyor.

İngiltere’ye girişlerde ek tedbirler alındı

İngiltere’de, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre birbiriyle bağlantılı iki Omicron vakası tespit edildi. Vakaların Güney Afrika’ya yapılan bir seyahatle bağı olduğu belirtildi. İngiltere Başbakanı Boris Johson ülkeye giriş koşullarının sertleştirildiğini açıkladı. Tüm gelen yolculardan İngiltere’ye giriş yaptıktan iki gün sonra PCR testi yaptırmaları ve sonuçlar çıkana kadar karantinada kalmaları isteniyor.

UK London | Heathrow Airport | Neue Coronavirusvariante

İngiltere’de önlemler artırıldı

Hollanda’nın Amsterdam Schiphol Havalimanı’na Güney Afrika’dan gelen 61 yolcunun korona testi pozitif çıkarken 531 yolcunun test sonucu negatif çıktı. Pozitif yolcular havalimanının karantina oteline alındı. Hollanda Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD) “Test yapılan kişilerde Omicron varyantının olması muhtemel” açıklamasını yaptı.

İsrail de Malavi’den gelen bir yolcuda Omicron varyantı tespit edilmesi üzerine önlemleri sıkılaştırdı. Başbakan Naftali Bennett tarafından yapılan yazılı açıklamada, Pazar akşamından itibaren tüm yabancılar için sınırların iki hafta süreyle kapatılması kararı alındığı bildirildi. Açıklamaya göre, yabancılar sadece özel bir komisyon tarafından izin aldığı takdirde ülkeye giriş yapabilecek.

DSÖ “endişe verici” olarak sınıflandırdı

Koronavirüs bulaşma sırasında çeşitli mutasyonlara uğruyor ve yeni varyantlar ortaya çıkıyor. Güney Afrika’da Perşembe günü B.1.1.529 (Omicron) varyantının keşfedildiği açıklandı. Güney Afrikalı bilim insanları varyantın şu an yaygın olan Delta varyantına göre daha bulaşıcı olabileceğini ve aşıların varyanta karşı etkinliğinin de daha az olabileceğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü, Yunan alfabesinde bir harf olan Omicron ile adlandırılan varyantı “endişe verici” olarak sınıflandırdı. Avrupa Bulaşıcı Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) de varyantın Avrupa Birliği içinde yayılma riskinin “yüksek ile çok yüksek” arasında olduğunu açıkladı. Belçika Cuma günü Omicron vakasının ilk kez tespit edildiği Avrupa ülkesi olmuştu. Aralarında Almanya’nın da olduğu çok sayıda ülke Güney Afrika’dan hava trafiğini kısıtlandırdı.

Türkiye’de rastlanmadı

Omicron vakası Türkiye’de henüz tespit edilmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumartesi günü yaptığı açıklamada “Farklı ülkelerde ortaya çıkan varyantlara bağlı gelişmeleri izliyor ve ülkemizin dışarıyla teması konusunda önlem alıyoruz. Gündemde olan Nu (omicron) varyantına karşı en erken önlem alan ülkelerdeniz. Türkiye’de en yaygın varyant Delta varyantıdır. Nu varyantına rastlanmamıştır” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.