enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da ‘ten rengi nedeniyle sorgulama’ hak ihlali kabul edildi

Almanya’da ‘ten rengi nedeniyle sorgulama’ hak ihlali kabul edildi
03.02.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya’da mahkeme, sadece ten renginden dolayı polis tarafından kontrol edildiğini öne süren davacıyı haklı buldu. Mahkeme, 2018 yılında yaşanan olaya ilişkin kararında, anayasanın eşitlik ilkesinin ihlal edildiğine hükmetti.

Almanya’da 2018 yılında Gine asıllı bir kişi, evine gitmek için tren beklediği sırada kimlik kontrolüne tabi tutuldu.

Gine asıllı kişi, dikkat çekici bir hareketinin olmadığını, polisin bu sorgulamasının sadece ten rengi siyah olduğu için yaptığını öne sürerek dava açtı.

“Anayasının eşitlik ilkesine aykırı”

Almanya’da Dresden İdare Mahkemesi, Gine asıllı davacıya yönelik polis kontrolünün, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna hükmetti.

Mahkeme kararında, tren istasyonundaki kimlik kontrolü ve tespit işleminde zor kullanma uygulamalarının hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Kontrol sırasında sadece siyah tenli kişilerin denetlendiğine, bir polis memurunun ifadesinde bunu kabul ettiğine dikkat çekildi. Bu durumun anayasadaki eşitlik ilkesi ile ilgili maddenin ihlali anlamına geldiği kaydedildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Şubat 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.