enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
23:08 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
22:59 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
22:49 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
19:32 LGS tercih süreci başladı
09:54 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:22 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:06 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:58 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:44 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
08:07 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
07:37 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
07:23 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
07:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
07:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
07:07 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
23:01 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
08:56 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da tehlikeli İslamcıların sayısında düşüş kaydedildi

Almanya’da tehlikeli İslamcıların sayısında düşüş kaydedildi
17.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Federal Emniyet Teşkilatı verilerine göre 596 tehlikeli İslamcı izleniyor. Ekim ayı sonunda bu sayı 615 olarak belirlenmişti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/TY,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Federal Emniyet Teşkilatı, 1 Şubat itibarıyla  “Tehlikeli” olarak değerlendirilen 596 radikal İslamcının izlendiğini açıkladı.

Bielefeld’de yayınlanan Neue Westfälische gazetesine açıklamalarda bulunan bir Federal Emniyet Teşkilatı yetkilisi, tehlike potansiyeline sahip radikal İslamcıların sayılarında geçen aylara göre düşüş olduğunu kaydetti. Aynı yetkili  Federal Emniyet Teşkilatı tarafından Ekim ayı sonunda tehlikeli olarak sınıflandırılan 615 İslamcının tespit edildiğini vurguladı.

Almanya’da terör veya saldırı potansiyeline sahip İslamcıların sayısı 2018 yılında en yüksek düzeye ulaşmıştı.

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı  Thomas Haldenwang  da geçtiğimiz Aralık’ta yaptığı açıklamada, Fransa ve Avusturya’da aşırı İslamcıların düzenlediği saldırılara işaret ederek Alman güvenlik makamlarının da aşırı İslamcılara karşı “çok uyanık” olması gerektiği  uyarısında bulunmuştu.

Siyasi nedenlerle önemli suç eylemlerinde bulunabileceği tahmin edilen kişiler güvenlik makamlarınca “tehlikeli” olarak sınıflandırılıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.