enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da korona önlemlerine karşı çıkanlar yine sokaktaydı

Almanya’da korona önlemlerine karşı çıkanlar yine sokaktaydı
17.01.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Cumartesi günü Almanya’nın birçok kentinde korona önlemlerini protesto edenler yine bir araya geldi. Kimi kentlerde karşı gösteriler de düzenlendi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı AvrupaDw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’nın birçok kenti, bir kez daha korona önlemlerine karşı düzenlenen gösterilere sahne oldu.

Cumartesi günü düzenlenen gösterilerde, çok sayıda eylemci başta Hamburg, Düsseldorf, Schwerin ve Fürth olmak üzere, farklı şehirlerde düzenlenen büyük çaplı gösterilere katıldı. Eylemler genel anlamda barışçıl geçerken, kimi eylemlerde maske zorunluluğu düzenlemesine uyulmadığı gözlendi.

Hamburg’ta bir gösteriye getirilen mahkeme yasağına rağmen kararlaştırılan eylem yerine binlerce kişinin geldiği, eylemcilerin ellerindeki dövizleri göstererek slogan atmaya başlamaları üzerine polisin eylemi dağıttığı belirtildi. Kentte düzenlenen ve yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı diğer üç izinli gösterinin ise barışçıl geçtiği ifade edildi.

Hamburg’un merkezinde ise yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı bir karşı eylem düzenlendi. Aşırı sağa karşı bir oluşumun çağrısıyla düzenlenen eylemde ‘’Komplo teorileri yerine dayanışma ve aydınlatma” çağrısı yapıldı.

Düsseldorf’ta ise korona önlemlerine karşı düzenlenen eyleme yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Kentte maske zorunluluğuna uymayan bazı göstericiler hakkında işlem yapılırken, üzerinde bıçak taşıdığı tespit edilen bir eylemcinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Deutschland | Coronavirus | Demonstrationen in Hamburg
Hamburg’da komplo teorilerine karşı çıkan binlerce eylemci bir karşı gösteride bir araya geldi.

Schwerin’de de izinli bir gösteride yaklaşık bin kişinin bir araya geldiği, yaklaşık 20 kişinin ise karşı gösteri düzenlendiği belirtildi.

Almanya’daki korona önlemlerine karşı düzenlenen gösterilerde aşırı sağcı grupların da boy göstermesi nedeniyle başta antifaşist oluşumlar olmak üzere farklı gruplarca sık sık bu eylemlere karşı gösteriler düzenleniyor.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.