enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da koalisyon hükümetinde çatlak

Almanya’da koalisyon hükümetinde çatlak
29.03.2023
A+
A-

Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan üç parti temsilcisinin ekonomi ağırlıklı konularda ortaya çıkan sorunları gidermek için yaptıkları 20 saati bulan görüşmelerde bir sonuç alınamadı.

Almanya’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Muhabiri Luisa NEUBAUE’nin ‘EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, Başbakan Olaf Scholz, görüşmelerde “olumlu ilerleme sağlandığını” bildirmesine rağmen basın üç partinin ortak bir uzlaşıya varamadığını aktardı.

Ekonomiyi modernleştirmek adına hükümetin yapacağı reformlar özellikle koalisyon ortağı Yeşil Parti ile liberal eğilimli Özgür Demokratlar (FDP) arasında ciddi sıkıntı yaratıyor.

Görüşmelerin seyri hakkında ayrıntılı bilgi vermeyen Başbakan Scholz, koalisyon hükümeti temsilcilerinin salı günü yeniden bir araya geleceğini duyurdu.

Hükümette FDP’i temsilen yer alan Maliye Bakanı Christian Lindner, koalisyondaki görüş ayrılıkları yüzünden taslak bütçe sunumunu ertelemişti.

Yeşil Parti’nin, yatırımlarda daha fazla çevreci ekonomi politikalara ağırlık verilmesini istemesinin görüş ayrılıklarının önemli nedenlerden biri olduğu tahmin ediliyor.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, bütçe tasarısının tam hazırlanmadan hükümet içinden güven ortamını zedelemek adına dışarı sızdırıldığını söylemişti.

Çevreyi kirlettiği gerekçesiyle fosil ürünlerle ısınmanın kademeli yasaklanmasını savunan Yeşil Parti’ye, bu konuda ülke tam hazır olmadığı gerekçesiyle FDP karşı çıkıyor.

Almanya’da son 31 yılın en büyük ulaşım grevi sonucu dün uçak, tren ve otobüs seferlerinin büyük bölümü durma noktasına getirmişti.

Almanya’da ocakta yüzde 8,7 olan yıllık enflasyon, şubatta beklentiler dahilinde değişim göstermemişti.

AB’nin en güçlü ekonomisi Almanya, Covid-19 salgınını ardından Ukrayna savaşının ardından yaşanan enerji krizi yüzünden ciddi bir resesyon tehlikesi yaşıyor.

Gazeteci* Luisa-Marie Neubauer,

Yazar hakkında

Luisa-Marie Neubauer,  21 Nisan 1996 yılında, Hamburg/Almanya’da dünyaya geldi. Neubauer, 2016’dan beri ONE adlı sivil toplum kuruluşunun gençlik elçisi ve Alman İklim Aktivisti. Göttingen Üniversitesi (2015–2020), Marion Dönhoff High School (2014) ve Kingham Hill School’dan mezun oldu. Igor Levit – No Fear adlı filmde rol aldı. Neubauer’in, Gegen die Ohnmacht: Meine Großmutter, die Politik und ichadlı kitapları var.

***

Neden TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)

Bağımsız bir Haber Ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz. Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’ya Abone Ol.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA); seninle güçlü, seninle özgür!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.