enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da hızlı testlere onay gevşeme umudu yarattı

Almanya’da hızlı testlere onay gevşeme umudu yarattı
25.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da insanların kendi kendine yapabilecekleri hızlı testler onaylandı. Sağlık Bakanı Spahn, hızlı testlerin yaygınlaşmasının “bir parça özgürlüğü yeniden kazanmayı’’ mümkün kılabileceğini ifade etti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,rtr,epd,AFP/SÖ,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Federal İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü (BfArM), diğer koronavirüs testlerinden farklı olarak herhangi bir eğitim gerektirmeksizin evde yapılabilen üç koronavirüs testine özel kullanım izni verdi. Bugüne kadar hızlı testler sadece tıbbi eğitim almış personel tarafından uygulanabiliyordu.

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, koronavirüs testlerinin yaygınlaştırılması sonrası kısıtlamalarda gevşemelere gidilebileceği mesajını verdi. Spahn, hızlı testlerin ve kendi başına uygulanabilen testlerin, “bir parça özgürlüğü yeniden kazanmayı” adım adım mümkün kılacağını söyledi.

Spahn, bu testlerin kişilere bir güvenlik hissi sağlamasının yanı sıra, tiyatro gibi etkinlik ziyaretlerini yeniden mümkün kılmada bir perspektif getirmesi açısından da önemli olduğuna dikkat çekti.

Onay alan üç hızlı testin piyasada her yerde temin edilebilir olmadığını söyleyen Spahn, daha fazla hızlı testin önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülmesini beklediğini ifade etti.

Deutschland | Coronavirus | PK Jens Spahn

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn

Federal Sağlık Bakanı, pandeminin genel anlamda bir nebze frenlendiğini kaydetti. Spahn, “Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz, ancak bu virus öyle kolay vazgeçmiyor” diye konuştu. Sağlık Bakanı, özellikle daha bulaşıcı olan mutasyona uğramış virus türlerinin işlerini zorlaştırdığını ifade etti.

Test masrafları ne olacak?

Sağlık Bakanı Spahn, test masraflarının devlet tarafından üstlenip üstlenmeyeceği konusunda henüz bir uzlaşı bulmadığını ifade ederken, Federal Hükümetin hızlı testlerin masrafları için ayda 540 ila 810 milyon Euroluk bir gider öngördüğü belirtildi. Reuters’ın korona kabinesinin belgelerine dayandırdığı haberine göre, sonraki süreçte Bavyera eyaletinin yanı sıra, Avusturya, Danimarka ve İrlanda gibi Avrupa Birliği ülkelerindeki ücretsiz test uygulamaları baz alınarak olası bir masraf kalemi üzerinde çalışılacak.

Turizm sektörüne umut oldu

Kendi kendine uygulanabilen hızlı testlerin onay alması, Alman turizm sektörü için de umut ışığı doğurdu.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, “Devamlılığı olan ve yaygın biçimde yapılan her türlü testin hem müşteriler hem de turizm sektörü için daha fazla güvenlik sağlamada önemli bir yapıtaşı olduğunu” ifade etti.

Funke Medya Grubu’na konuşan Fiebig, bu testlerin aşılarla birlikte düşünüldüğünde güvenlik oranını daha da artırdığına işaret etti. DRV Başkanı, doğru test stratejisi ve hijyen konseptinin ikinci dalgadan sonra vaka sayıları elverdiği ölçüde güvenli seyahati yeniden mümkün kılacağını söyledi. Fiebig, siyasilerden, korona nedeniyle özgürlüklere getirilen kısıtlamaların sorumluluk sahibi biçimde gevşetilmesi ve uluslararası mobilitenin yeniden kademeli olarak mümkün kılınmasına yönelik bir strateji geliştirmeleri talebinde bulundu.

BERLİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.