enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da her beş gençten biri ilk aşısını oldu

Almanya’da her beş gençten biri ilk aşısını oldu
01.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Sağlık Bakanı, 12 ile 17 yaş arasındaki gençlerde beş kişiden birinin koronavirüse karşı ilk aşısını olduğunu açıkladı. Ülkede SPD’li politikacılar gençlere aşılanma çağrısı yapıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa, AFP/AI, JD)’ye dayandırdığı habere göre,  Almanya’da 12 ile 17 yaş arasındaki her beş gençten biri koronavirüse karşı ilk doz aşısını oldu. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Almanya nüfusunun yüzde 61,6’sının en az bir kere aşılandığını söyledi. Nüfusun yüzde 52’sinin tamamen aşılandığını belirten Bakan, 12-17 yaş arası grupta beş kişiden birinin ilk aşısını olduğunu bunun da 900 bin kişiye tekabül ettiğini ifade etti ve her isteyene yetecek kadar aşı bulunduğunu söyledi.

Avrupa İlaç Ajansı, BioNTech/Pfizer aşısını 12 yaşından büyükler için Mayıs ayında onaylamıştı. Almanya’da salgınla mücadelede yetkili kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) bünyesindeki Daimi Aşı Komisyonu (Stiko) ise çocukların ve gençlerin ancak bir rahatsızlıkları olduğu takdirde ve Covid-19’u ağır geçirme riskleri varsa aşı olmalarını tavsiye etmişti. Bunu da henüz aşıya yönelik yeterli verinin bulunmamasıyla gerekçelendirmişti.

“Gençler de uzun Covid’den muzdarip olabilir”

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacılar da gençlerin daha çok aşılanması için çağrıda bulunuyor. SPD’nin Eş Genel Başkanı Saskia Esken, “Çoğu çocuğa ve gence virüs çok zarar vermeyebilir ancak onlar da uzun Covid’den (long covid) yani hastalığın uzun süren etkilerinden muzdarip olabilirler” dedi. Esken, mobil aşı araçlarının okullara gönderilmesi ve çocuklara aşı sunması gerektiğini savundu.

Esken ve SPD’nin Başbakan adayı Olaf Scholz, Daimi Aşı Komisyonunun bu konuda tavsiyesi bulunmasa da genç insanların aşılanıp koronavirüse karşı bağışıklık kazanması için çağrı yaptı. Scholz, “Aşılar onaylandı ve erişime açık. 15 yaşındakilerin ebeveynleriyle birlikte bu kararı verebileceklerine inanıyorum” dedi.

Almanya’da çocuklar ve gençler, ailelerinin onayı ile birlikte talep ettiklerinde aşı olabiliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.