enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da hava yolu trafiği üç yıl önceki seviyesinin sadece yüzde 50’sine ulaştı

Almanya’da hava yolu trafiği üç yıl önceki seviyesinin sadece yüzde 50’sine ulaştı
11.01.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya’da uçuşlar koronavirüs salgınının ikinci yılında 2020’ya göre yüzde 14,4 artırmasına rağmen salgın öncesi 2019 seviyesinin sadece yarısına ulaştı. Geçen yılki uçuşlar 2020’ya göre yüzde 14,4 artarak 1,67 milyona yükselmişti.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Almanya’da hava trafik kontrolünden sorumlu Deutsche Flugsicherung (DFS), yolcu ve kargo uçuşlarını kapsayan 2021 yılı hava yolu trafiği verilerini açıkladı.

Buna göre, koronavirüs salgınında geçen yıl uçuşlar 2020’ye yüzde 14,4 artarak 1,67 milyona ulaştı. Bu rakam, uçuşların 2020’de yüzde 50’den fazla azalarak 1,46 milyona düşmesi ve 32 yıl önceki seviyeye gerilemesinden sonra geldi.

DFS açıklamasında, “Ancak salgın öncesi seviyeyle karşılaştırıldığında, bu (2021’deki uçuşlar) yine de yaklaşık yüzde 50’lik bir düşüşü temsil ediyor.” denildi.

Almanya’da salgın öncesi 2019’da 3,33 milyon uçuş gerçekleşmişti.

Almanya’da tüm havalimanlarının koronavirüs salgınından etkilenirken, ülkede en büyük merkez olan Frankfurt havalimanında geçen yıl uçuşlar (kalkış ve iniş) yüzde 50 azalarak 260 bine indi.

“2025’e kadar salgın öncesi seviyeye ulaşamayacağız”

Açıklamada, kargo trafiğinin yüksek olduğu havalimanlarının yolcu ağırlıklı havalimanlarına göre hava trafiğindeki düşüşten önemli ölçüde daha az etkilendiği de ifade edildi.

Özellikle koronavirüsün hızlı yayılan Omicron varyantının havacılık için giderek daha fazla sorun oluşturduğuna yer verilen açıklamada, ABD ve Çin’de, hava yolu şirketlerinin pilotlar, uçuş görevlileri ve diğer çalışanlar Noel tatili döneminde hastalandığı veya karantinaya alındığı için bazı uçuşları iptal etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı.

DFS Üst Yöneticisi (CEO) Arndt Schoenemann, konuya ilişkin değerlendirmesinde, söz konusu rakamların koronavirüs salgınının sona ermekten çok uzak olduğunu gösterdiğini belirterek, “Bu nedenle DFS olarak, muhtemelen uçuş rakamlarında 2025’e kadar salgın öncesi seviyeye ulaşamayacağımızı varsayıyoruz.” öngörüsünde bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.