enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da elektronik cihazları azaltma projesi

Almanya’da elektronik cihazları azaltma projesi
16.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Thüringen eyaleti elektronik cihazların israfını önlemek için bir adım attı. Tamir imkanı olan elektronik cihazlar, çöpe atılmayıp tamir ettirilirse, onarım ücretinin yarısı geri alınabilecek.

Almanya’nın Thüringen eyaleti bu sloganla tamir imkanı olmasına rağmen çöpe atılan elektronik cihaz israfını önlemek için adım attı.

Eyalet Çevre Bakanlığının projesine göre tüketiciler cep telefonu, buzdolabı, fırın gibi cihazları çöpe atmak yerine tamir ettirirse masraflarının yarısı karşılanacak ve  bu miktar 100 euro’yu aşmayacak.

Bunun için Eyalet Çevre Bakanlığının ilgili sitesindeki belge, tamir ettirilecek cihazın türü, satın alma yılı ve kişisel bilgiler doldurulacak.

İncelemenin ardından ücret ödenecek

Ardından da orijinal fatura ve onarım masraflarının ödendiğine dair belge eyalet tüketici danışma merkezine posta yoluyla gönderilecek.

Gerekli incelemenin ardından da tamir ücretinin yarısı belirlenen miktarı aşmamak üzere kaydıyla ödenecek.

Kişi başı atık 19 kilogram

Thüringen Çevre Bakanlığı’na göre, Almanya’da 2019 yılında kişi başı elektronik atık 19 kilogram oldu.

Elektronik atık miktarı her yıl yüzde 3 ila 5 oranında artıyor.

4 milyon ton karbondioksit gazının engellenmesi

Yapılan bir hesaplamaya göre, Avrupa Birliği’ndeki çamaşır makinesi, bilgisayar, elektrikli süpürge ve akıllı telefonların hizmet ömrünün yalnızca bir yıl uzatılması halinde 4 milyon ton karbondioksit gazının atmosfere yayılımı engellenebilir.

Elektronik cihaz ticareti yapanlar ise projeye mesafeli.

Onlara göre, çoğu zaman daha az su ve elektrik harcayan yeni bir çamaşır makinesi daha fazla çevre dostu olabilir.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.