enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Beş Türk Daha Hayatını Kaybetti

Almanya’da Beş Türk Daha Hayatını Kaybetti
31.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / Almanya’da Corona virüsü vakalarının sayısı Cumartesi gününden bu yana 8 bin artışla 62 bine yükseldi. Aynı sürede hastalık nedeniyle 99 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 507’ye çıktı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika‘nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, ölenler arasında Türkler’in sayısı da artıyor. Son olarak 5 Türk vatandaşı daha Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden hastaların erkek olduğu ve bazılarının eş ve çocuklarında da virüse rastlandığı öğrenildi. Bu ölümlerin ardından Almanya’da Corona virüsü sebebiyle hayatını kaybeden Türkler’in sayısı 12’ye yükseldi.

Önlemler ne kadar süreyle uygulanacak?

Bu arada Corona virüsüne karşı başlatılan ikiden fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklayan sosyal temas yasağı ve gıda satışı dışında neredeyse tüm mağazaların kapalı olması gibi önlemler bir haftayı, okulların kapalı kaldığı süre ise üç haftayı doldurdu. Bazı büyük sanayi şirketleri dahil birçok yerde üretim durdu. Şimdi en merak edilen sorular, alınan önlemlerin Corona virüsünün yavaşlatılması konusunda ne kadar başarılı olduğu ve daha ne kadar uygulanacağı.

Başbakan Angela Merkel’in Çarşamba günü eyalet başbakanlarıyla bir telekonferans görüşmesinde önlemlerin etkilerini değerlendireceği öğrenilirken, sözcüsü Steffen Seibert, “Virüsün yayılma hızı şu an halen çok yüksek. Şu anda virüsün yayılması 5 günde ikiye katlanıyor. Biz ikiye katlanma süresini en az 10 güne yaymalıyız. Bunu başardığımızda oturup ondan sonraki aşamaları konuşabiliriz,” değerlendirmesinde bulundu. Berlin’de yapılan yorumlarda, hükümetin aldığı tedbirlerin 20 Nisan’a kadar uygulanmasına devam edileceği belirtiliyor.

Bu arada Avusturya’da alınan ve alışverişte maske mecburiyeti getiren kararın da Alman hükümetinin olası yeni önlemler paketinde yer aldığı haber verildi. Avusturya hükümetinin Çarşamba günü başlayacak uygulamasına göre tüm marketler müşterilerine kapıda maske vermek zorunda olacak. Hükümet mümkün olan herkesin evde çalışmasını sürdürmesini de karara bağlamış, iki hafta önce sokağa çıkmayı da oldukça kısıtlamıştı. Alınan önlemler sonrasında ülkede hastalığın yayılma oranının frenlendiği belirtiliyor.

Yardım paketi kapsamında ödemeler başladı

Öte yandan Alman hükümetinin geçen hafta kararlaştırdığı, serbest meslek sahipleri, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile büyük işletmelerin iflas etmesini önlemeyi hedefleyen mali yardım paketininin ödenmesine başlandı. Hükümetin açıkladığı paket kapsamında beş kişiye kadar çalışanı bulunan küçük firmalara 9 bin euro’ya kadar karşılıksız para yardımında bulunuluyor. 10 kişiye kadar çalışanı olanlara yapılacak yardım ise 15 bin euro’ya kadar çıkabiliyor. Ödeme miktarı şirketin ödediği kira ve çalışanlara verdiği maaşlara göre değişebiliyor. Ancak bu yardımların iflasları önleyip önlemeyeceği tartışma konusu oldu.

Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (DIW) tarafından yapılan açıklamada, çok sayıda serbest çalışanın ve küçük işletmenin söz konusu yardımla en fazla bir ay dayanabileceği, şu anki kriz durumunun uzaması halinde büyük bir iflas dalgasının geleceği öne sürüldü. Hükümetin ekonomi uzmanlarından oluşan Danışmanlar Grubu da bir rapor hazırladı. Rapora göre Alman ekonomisi, Corona virüsünün etkisiyle bu yıl en iyi şartlarda, yani normal üretime 20 Nisan sonrasında geçilmesi durumunda, yüzde 2,8 oranında daralacak. Ekonomi, en kötü şartlarda, ki bu önlemlerin yaz sonuna kadar sürmesi anlamına geliyor, yüzde 25 daralacak.

Haber: Cem Dalaman 

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Mart 2020]

Benim Adım Melek banner
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.