enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
21:00 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:20 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:01 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
11:13 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD üyesi ‘Nazi sloganı atmakla’ suçlandı

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD üyesi ‘Nazi sloganı atmakla’ suçlandı
06.06.2023
A+
A-

Savcılar AfD’nin önde gelen isimlerinden Höcke’nin bilerek halk önünde alenen Nazi sloganı attığını iddia ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

Almanya’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Muhabiri Luisa NEUBAUE’nin haberine göre, Almanya’da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi’nin önde gelen üyelerinden  Björn Höcke 2021 yılındaki bir konuşmasında Nazi sloganı kullandığı iddiasıyla suçlandı.

Halle kentindeki savcılar, iddianamede Höcke’nin 21 Mayıs 2021’de ülkenin doğusundaki Merseburg’da 250 kişinin katıldığı bir toplantıyı “Her şey Almanya için” ifadeleriyle bitirdiğini belirtti ve siyasetçinin bu sözlerin kökeninin farkında olduğunun altını çizdi.

Söz konusu sloganın Nazilerin paramiliter kanadı olan fırtına birlikleri tarafından kullanıldığı biliniyor. Höcke’nin avukatları ise bu sözlerin suç teşkil etmediğini ifade ediyor.

Almanya’nın geçmişiyle ilgili revizyoncu görüşleriyle tanınan Höcke 2018’de Berlin’deki Holokost Anıtı’nı “utancın anıtı” olarak tanımlamış ve ülkenin geçmişini 180 derece dönerek hatırlaması gerektiğini ifade etmişti.

Son kamuoyu yoklamalarına göre AfD’ye verilen desteğin rekor düzeyde arttığı bir dönemde Alman iç istihbarat servisleri partinin özellikle Merseburg’un da yer aldığı Thuringia şubesini resmi gözetim altına aldı.

Gazeteci* Luisa NEUBAUE

***

Yazar hakkında

Luisa-Marie Neubauer,  21 Nisan 1996 yılında, Hamburg/Almanya’da dünyaya geldi. Neubauer, 2016’dan beri ONE adlı sivil toplum kuruluşunun gençlik elçisi ve Alman İklim Aktivisti. Göttingen Üniversitesi (2015–2020), Marion Dönhoff High School (2014) ve Kingham Hill School’dan mezun oldu. Igor Levit – No Fear adlı filmde rol aldı. Neubauer’in, Gegen die Ohnmacht: Meine Großmutter, die Politik und ichadlı kitapları var.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.