enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD üyesi ‘Nazi sloganı atmakla’ suçlandı

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD üyesi ‘Nazi sloganı atmakla’ suçlandı
06.06.2023
A+
A-

Savcılar AfD’nin önde gelen isimlerinden Höcke’nin bilerek halk önünde alenen Nazi sloganı attığını iddia ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

Almanya’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Muhabiri Luisa NEUBAUE’nin haberine göre, Almanya’da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi’nin önde gelen üyelerinden  Björn Höcke 2021 yılındaki bir konuşmasında Nazi sloganı kullandığı iddiasıyla suçlandı.

Halle kentindeki savcılar, iddianamede Höcke’nin 21 Mayıs 2021’de ülkenin doğusundaki Merseburg’da 250 kişinin katıldığı bir toplantıyı “Her şey Almanya için” ifadeleriyle bitirdiğini belirtti ve siyasetçinin bu sözlerin kökeninin farkında olduğunun altını çizdi.

Söz konusu sloganın Nazilerin paramiliter kanadı olan fırtına birlikleri tarafından kullanıldığı biliniyor. Höcke’nin avukatları ise bu sözlerin suç teşkil etmediğini ifade ediyor.

Almanya’nın geçmişiyle ilgili revizyoncu görüşleriyle tanınan Höcke 2018’de Berlin’deki Holokost Anıtı’nı “utancın anıtı” olarak tanımlamış ve ülkenin geçmişini 180 derece dönerek hatırlaması gerektiğini ifade etmişti.

Son kamuoyu yoklamalarına göre AfD’ye verilen desteğin rekor düzeyde arttığı bir dönemde Alman iç istihbarat servisleri partinin özellikle Merseburg’un da yer aldığı Thuringia şubesini resmi gözetim altına aldı.

Gazeteci* Luisa NEUBAUE

***

Yazar hakkında

Luisa-Marie Neubauer,  21 Nisan 1996 yılında, Hamburg/Almanya’da dünyaya geldi. Neubauer, 2016’dan beri ONE adlı sivil toplum kuruluşunun gençlik elçisi ve Alman İklim Aktivisti. Göttingen Üniversitesi (2015–2020), Marion Dönhoff High School (2014) ve Kingham Hill School’dan mezun oldu. Igor Levit – No Fear adlı filmde rol aldı. Neubauer’in, Gegen die Ohnmacht: Meine Großmutter, die Politik und ichadlı kitapları var.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.