enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da aşırı sağcı grup yasaklandı

Almanya’da aşırı sağcı grup yasaklandı
25.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Neonazi ideolojiyi benimsediği gerekçesiyle aşırı sağcı “Nordadler” adlı bir grubun faaliyetleri yasaklandı. Grubun özellikle internette aktif olduğu belirtiliyor. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, çoğunlukla online platformlarda faaliyet gösteren Neonazi grup “Nordadler”i (Kuzey Kartal) yasakladı. Kuzey Ren-Vestfalya, Saksonya, Brandenburg ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde grubun önde gelen temsilcilerine yönelik operasyonlara 130’dan fazla polis katıldı.

İçişleri Bakanlığı, yapılan aramalarda silah ve patlayıcı madde bulunmadığını, ancak bir beyzbol sopası bulunduğu bilgisini verdi. Bakanlık sözcüsü, aramalarda bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarına el konduğunu belirtti. Sözcü bunun yanı sıra nasyonal sosyalist yayınlar, nasyonal sosyalizm dönemine ait bayraklar ve miğfer gibi ürünlerin bulunduğunu söyledi.

Sözcü, aramalar sırasında gözaltına alınan olmadığını da sözlerine ekledi.

Seehofer: Aşırı sağcılığa yer yok

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Neonazi grubun yasaklanmasına ilişkin açıklamasında “Nefret ve kışkırtıcılık yayan, nasyonal sosyalist bir devletin yeniden kurulmasını özleyen dernek ve grupları yasaklayacağım” ifadesini kullandı. Seehofer, aşırı sağcılık ve antisemitizmin Almanya’da ne gerçek ne de sanal dünyada yeri olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı da gruba ait internet sayfalarına erişimin engellenmesi ve bu sayfaların silinmesi için çaba gösterdiği bilgisini verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, nasyonal sosyalist ideolojiyi benimseyen “Nordadler” adlı grubun Adolf Hitler ve nasyonal sosyalizm döneminin önde gelen isimlerinden etkilendiği belirtildi. Grubun farklı isimlerle Hitler dönemindeki anlayış ile internette milliyetçilik propagandası yaptığı, “grubun liderinin beyin yıkayarak, anayasa düşmanları yaratmak için genç internet kullanıcılarını kazanmaya çalıştığı” ifade edildi. Yahudi düşmanı olarak nitelendirilen grubun, İsrail için “terör devleti” ifadesini kullandığı kaydedildi.

Bu yıl içinde yasaklanan üçüncü grup

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, “Nordadler” bu yıl içinde yasaklanan üçüncü aşırı sağcı grup oldu. Ocak ayında “Combat 18,” Mart ayında da İmparatorluk Vatandaşları adlı Alman devletini tanımayan örgüte bağlı “Birleşik Alman Halkları ve Soyları” yasaklanmıştı. Almanya’da bir içişleri bakanı tarafından bugüne kadar “Nordadler” ile birlikte 20 aşırı sağcı grup ve örgüt yasaklandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Haziran 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.