enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği
00:25 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
00:22 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:20 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
00:18 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:03 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Aşılananlarla Hastalığı Atlatanlara Kısıtlamalar Kalktı

Almanya’da Aşılananlarla Hastalığı Atlatanlara Kısıtlamalar Kalktı
10.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da 9 Mayıs’tan itibaren iki kez aşılanmış kişiler veya Corona hastalığını geçirip, iyileşenler için belirli kısıtlamalar artık geçerli değil. Bilim dünyası ve uzmanlar iki doz aşı yaptıranların yanısıra, hastalığı kapıp iyileleşenlerin, en az 6 ay boyunca virüsü bulaştırma riskini çok düşük olarak değerlendiriliyor. Bu şekilde virüse karşı bağışıklık kazananlar, akşam 22’de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar, ayrıca başka insanlarla buluşma veya sosyal faaliyetlere katılma gibi temel hak ve özgürlükleri geri verilecek. Mağazalara, kuaför ve cilt bakım merkezlerine, bir müze veya botanik bahçesi gibi yerlere girerken Corona negatif olduğunu kanıtlayan test sonucu bulundurmak zorunda kalmayacak. Test yaptırmak zorunda kalmayacaklar. Özel buluşmaları kısıtlayan düzenlemeden muaf tutulurken, istedikleri sayıda insanlarla bir araya gelebilecekler, ayrıca yaşlı ve bakım yurtlarını da ziyaret edebilecekler.

Ayrıca yine bu kapsamdaki kişiler için yurtdışından dönüşlerde karantina uygulaması sadece çok istisnai durumlarda geçerli olacak. Bu, aralarında Türkiye’nin de olduğu riskli bölgelerden dönenler için de geçerli olacak. Alman Ekonomi Enstitüsü kısıtlamaların kısmen kaldırılmasıyla, sadece 65 yaş üstü kişilerin, pandemi öncesi dönemdeki tüketim alışkanlıklarına dönmeleri halinde bunun ekonomiye ayda 4 milyar Euro büyüklüğünde katkısı olacağını açıkladı.

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçen Cuma günü katıldığı AB zirvesinden sonra yaptığı açıklamada “Bu yaz genel olarak tatil gezilerine çıkılacağından umutluyum” demesi seyahat sektöründe büyük sevince neden olurken, satışlarda büyük bir ivme gözlendi. Merkel, Avrupa’da yaz tatilinin aşılanmamış insanlar için de mümkün olacağı konusunda iyimser olduğunu söylemişti. Sağlık Bakanı Jens Spahn da “AB içinde seyahat etmek muhtemelen aşıya bağlı olmayacak. Ayrıca testlerle Avrupa’da iyi bir şekilde dolaşabileceksiniz” şeklinde konuştu.

Yeni bir skandal daha

Bu arada son haftalarda Alman siyasetini, özellikle muhafazakar CDU/CSU partilerini alt üst eden maske yolsuzluğu skandallarına bir yenisi daha eklendi. Hristiyan Sosyal Birlik CSU’nun eski politikacılarından Gerold Tandler’in kızı Andrea Tandler’in devlet kurumlarına maske satışında aracılık yaparak milyonlarca Euro rüşvet aldığı ortaya çıktı.

İsviçreli Emix şirketinin Alman sağlık kurumlarına 670 milyon Euro tutarında maske satışı yapmasına aracı olduğu belirtilen Tandler’in 50 milyon Euro’ya yakın komisyon aldığı iddia edildi. Almanya’da yoğun maske sıkıntısı yaşanan salgının ilk döneminde CDU ve CSU’dan çok sayıda milletvekilinin ve Hristiyan Demokrat Birlik üyesi Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın eşi Daniel Funke’nin, resmi kurumlara maske alımında aracılık ederek komisyon aldığı ortaya çıkmış, bazı milletvekilleri istifa ederken, bazıları hakkında soruşturma açılmıştı.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.