enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:51 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:39 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:29 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
09:20 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
09:19 6 kıtaya karavan satıyor
09:17 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
08:29 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
08:13 Kocaeli Ticaret Odası’dan dünya pazarlarına davet; Co-Matching İkili İş Görüşmeleri
07:59 Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu 17. kez zirvede
07:53 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
07:33 Gergerlioğlu, “Kocaeli halkına trafiği çileye çeviren Siyonist destekçisi Safiport kapatılmalıdır!”
07:33 Azerbaycan: Uluslararası Barış ve İstikrarın Teşvik Edilmesi
07:32 NİZİP İŞ DÜNYASINDAN TÜRKİYE’YE İHRACAT BAŞARISI
07:27 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu Yağma Düzenine, Bu Adaletsizliğe, Bu Yandaş Düzene Son Vereceğiz!”
07:22 Ege Genç İş İnsanları Derneği’nden (EGİAD): Güncel SGK Uygulamaları ve Geleceğin Çalışma Biçimleri
07:10 Biyoçeşitliliğin Korunması için Herkes Harekete Geçmeli!
07:09 Yaz Geldi, Risk Arttı: Orman Yangınlarına Karşı Hazırlıklı mıyız?
06:25 Demokrat Parti Sözcüsü Altıntaş: “Türkiye Yangın Yeri, Yönetim İhmalkâr ve Savrulmuş Hâldedir”
05:45 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya ve Fransa WHO’nun Çağrısına Kulak Asmıyor

Almanya ve Fransa WHO’nun Çağrısına Kulak Asmıyor
06.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya ve Fransa, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) “bekleyin” çağrısına rağmen Corona virüsü aşılarının üçüncü dozlarını Eylül ayında yapmaya başlayacaklarını açıkladı. WHO, düşük gelirli ülkelerin birinci doz aşılara erişimini sağlamak için en erken Eylül ayı sonuna kadar dünya genelinde takviye aşı dozlarının askıya alınması çağrısında bulunmuştu. 

WHO’nun konuyla ilgili şimdiye kadarki en güçlü açıklaması olarak nitelenen bu çağrıya rağmen takviye dozlara devam etme kararı, ülkelerin daha bulaşıcı Delta varyantından halklarını korumaya çalıştığı bir sırada, küresel boyutta da pandemiyle mücadele etmenin zorluklarını gözler önüne seriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin yaşlılar ve kırılgan nüfus için Eylül ayından itibaren üçüncü doz Corona virüsü aşılarını uygulamaya başlamaya hazırlandığını bildirdi.

Macron Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Üçüncü doz aşı, herkes için hemen değil ama en kırılgan ve en yaşlı kesim için muhtemelen gerekli olacak” ifadesini kullandı.

Almanya Sağlık Bakanlığı da bağışıklık sistemi yetersiz olan, çok yaşlı ve bakımevi sakinleri için Eylül ayından itibaren takviye dozları yapmayı planladıklarını belirtti.

WHO Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus Çarşamba günü yaptığı açıklamada, düşük gelirli ülkelerde yaşayan milyonlarca kişinin ilk doz aşılarını olmak için beklediği bu dönemde varlıklı ülkelerin bazılarının Corona virüsünün Delta varyantına karşı nüfuslarını korumak için takviye doz aşılar için harekete geçmesine tepki göstermişti.

WHO’ya göre, varlıklı ülkeler Mayıs ayında her 100 kişi için 50 doz civarında aşı yaptı. Düşük gelirli ülkelerdeyse bu oran her 100 kişi için 1,5 doz oldu.

Tedros, “Hükümetlerin halklarını Delta varyantından koruma kaygısını anlıyorum ama küresel aşı tedarikinin zaten çoğunu kullanmış olan ülkelerin şimdi bunu daha da fazla kullanmalarını kabul edemeyiz” diye konuşmuştu.

Almanya bu suçlamaları reddederek, kendi vatandaşlarına aşı yaparken aynı zamanda yoksul ülkelere de en az 30 milyon doz aşı bağışlayacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Almanya’da kırılgan gruplara tedbir mahiyetinde üçüncü doz aşı yapmayı istiyoruz ve aynı zamanda da dünya genelinde mümkün olan en fazla sayıda kişinin aşılanmasını destekleme niyetindeyiz” denildi.

Fransa’da da Macron hükümeti, ülkenin dördüncü dalgayla yüz yüze olduğu ve hükümetin Corona virüsüyle mücadele politikalarına karşı sokak gösterilerinin devam ettiği bir zamanda aşılama programını güçlendirmeye çalışıyor.

Fransa’da bugüne kadar nüfusun yüzde 64,5’i, Almanya da yüzde 62’si en az bir doz aşı oldu. Tam doz aşı olanların oranı da Fransa’da yüzde 49, Almanya’da yüzde 53.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.