enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya ve AB Komisyonu’ndan Türkiye açıklaması

Almanya ve AB Komisyonu’ndan Türkiye açıklaması
23.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel ve AB Komisyonu Başkanı von der Leyen Türkiye ile mülteci mutabakatının geliştirilmesini talep etti. Gümrük Birliği ve üst düzey temaslara yeniden başlanması da AB liderler zirvesinin gündeminde. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BK,TY)’ye dayandırdığı habere göre Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Berlin’deki görüşmeleri sonrasında Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile AB arasında 2016’da imzalanan mülteci mutabakatının güncellenmesi yönündeki çağrısını yineleyen Merkel, “AB-Türkiye mutabakatının önemli olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından ben şahsen buna güçlü bir şekilde inanıyorum” diye konuştu. Türkiye’nin 3,7 milyon Suriye kökenli sığınmacıya destek olarak çok büyük bir iş başardığını belirten Merkel, “Türkiye desteğimizi hak ediyor” dedi.

Merkel Pazartesi günü de İtalya Başbakanı Mario Draghi ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada mülteci mutabakatının geliştirilmesinden yana görüş bildirmiş ve konunun Perşembe ve Cuma günü gerçekleştirilecek AB liderler zirvesinde gündeme geleceğini söylemişti. Merkel, Türkiye’ye destek konusunda İtalya ile hemfikir olduklarını belirterek “Türkiye’nin desteğe her türlü hakkı var” demişti.

Gümrük Birliği’nin modernizasyonu

Ursula von der Leyen da geçen günlerde Türkiye ile pek çok görüşme gerçekleştirildiğini, kendisinin bizzat Pazartesi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü belirterek Türkiye’nin Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konusunda uzlaşma sinyali verdiğini kaydetti.

Bu hafta yapılacak AB liderler zirvesinde Türkiye ile üst düzey görüşmelerin iklim ve sağlık konularında yeniden başlatılmasının gündeme geleceğini belirten von der Leyen, mülteci mutabakatının da devamından yana görüş bildirdi. AB Komisyonu Başkanı, mutabakatın gelecekte daha ziyade Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların sosyoekonomik açıdan desteklenmesi doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini ifade ederek, “Artık çok fazla akut insani yardıma ihtiyacımız olmayacak. Ancak insanlara perspektif sunulması önemli” diye konuştu.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.