enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya, tarihinin en büyük aşı kampanyasına hazır

Almanya, tarihinin en büyük aşı kampanyasına hazır
27.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da koronavirüse karşı pazar günü başlayacak olan aşı kampanyası öncesinde son hazırlıklar tamamlanmak üzere. İlk aşılar huzurevleri ile bakımevlerinde kalan kişilere yapılacak.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre,Almanya’da yarın başlayacak olan ülke tarihinin en büyük aşı kampanyası öncesinde pek çok eyalete aşılar ulaştırılmaya başlandı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşı kampanyasına hazır olduklarını belirterek, daha önce planlandığı gibi pazar günü ilk aşıların yapılacağını bildirdi.

BioNTech-Pfizer ortaklığında geliştirilen aşıların dağıtım noktalarına ulaştırılması için şu an nakliye araçlarının Almanya’nın her tarafında yollarda olduğunu kaydeden Spahn, “Bu aşı, pandemiyi yenebilmemiz açısından belirleyici bir anahtar” ifadesini kullandı.

İlk aşılamaların pazar günü, gezici ekipler tarafından huzurevleri ile bakımevlerinde kalan ve öncelikli olarak 80 yaş üstündeki insanlara yapılacağını bildiren Bakan Spahn, halkın genelinin aşılanmasına ise 2021 yılının ortalarında başlanmasının planlandığını vurguladı.

“Gençler ve sağlıklılar biraz daha sabırlı olmak zorundalar” diyen Jens Spahn, senenin ortasından itibaren ise, aşı olmak isteyen herkese büyük olasılıkla bu imkanın sunulacağını ifade etti.

Berlin'deki koronavirüs aşı merkezi

Berlin’deki koronavirüs aşı merkezi

Hedef 2021’in sonbaharı

2021’in sonbahar ve kış aylarının pandemi etkisi altında olmaması için çalıştıklarını dile getiren Spahn, “Çok net bir hedefimiz var. Virüsün Almanya’da ve Avrupa’da yaşam şansını ortadan kaldıracak kadar çok kişiyi aşılamak istiyoruz” dedi. Spahn’ın verdiği bilgiye göre, yıl sonuna dek 1,3 milyon doz BioNTech-Pfizer aşısının dağıtımı yapılacak. Ocak ayından itibaren ise bunlara her hafta 700 bin doz aşı eklenecek. Buna göre 2021’in ilk çeyreği bittiğinde 10 milyon doz aşının dağıtımının tamamlanmış olması hedefleniyor.

Bavyera eyaletine cumartesi günü ilk 9 bin 750 doz aşının ulaştığı bildirilirken, Almanya’da nüfusun en yoğun olduğu eyalet olan Kuzey Ren-Vestfalya’nın Başbakanı Armin Laschet de, kendilerine ilk sevkiyatın geldiğini belirterek, “Bu henüz küçük bir miktar ama önümüzdeki günlerde artırılacak” dedi.

Yönetim kurulu başkanlığını Prof. Dr. Uğur Şahin’in yaptığı Almanya merkezli BioNTech ile Amerikan ilaç devi Pfizer ortaklığında üretilen koronavirüs aşısının Avrupa ruhsatı geçen pazartesi günü çıkmıştı. ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna’nın ürettiği koronavirüs aşısının ise, Avrupa’da ocak ayında ruhsat alması bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.