enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya, ‘Suriyeli suçluları’ 2021 itibarıyla ülkelerine sınır dışı edecek

Almanya, ‘Suriyeli suçluları’ 2021 itibarıyla ülkelerine sınır dışı edecek
12.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER  / Almanya İçişleri Bakanlığı, bu ülkede suç işleyen, güvenlik açısından bir risk oluşturdukları anlaşılan ya da terör şüphesi taşıyan Suriyeli ‘suçlu sığınmacıların’ 2021’in başından itibaren ülkelerine sınır dışı edileceğini açıkladı.

Uzun süredir siyasi tartışmalara ve iktidar ortakları arasında çekişmelere neden olan karar, muhafazakar İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile 16 eyalet içişleri bakanının görüşmesi sonrası kabul edildi.

Almanya İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Hans-Georg Engelke, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, “(Suriye’ye) sınır dışı edilmeye ilişkin genel yasak bu yılın sonunda sona erecek.” dedi.

“Devletimize ve halkımıza zarar vermek için suç işleyenler veya terörist amaçlar güdenler ülkemizi terk etmelidir ve edecek.” ifadelerini kullanan Engelke ayrıca, Almanya’da tahminen 90 Suriyeli “şüpheli radikal İslamcı’nın” bulunduğunu söyledi.

Ülkede 2012 yılından bu yana uygulamada olan bir kural çerçevesinde ülkeye gelen sığınmacıların sınır dışı edilmesi yasak.

Başbakan Angela Merkel’in başında bulunduğu iktidarın ortaklarından, koruma yasasının 6 ay daha uzatılmasını istiyordu ancak talep kabul görmedi.

Kasım ayında Suriyeli bir kişinin Dresden kentinde ölümcül bir bıçaklı saldırı düzenlediği şüphesiyle tutuklanmasından bu yana sığınmacılara yönelik tutum değişikliği yaşanıyor ve sınır dışı çağrıları artıyor.

Ancak gerek hükümet içinde gerek muhalefet partileri arasında Suriye’ye sınır dışı edilecek kişilerin savaşın ortasına gönderileceği yorumları yapılıyor.

Bu bağlamda suçluların Suriye’de Türkiye’ye yakın grupların kontrol ettiği alanlara gönderilmesi de teklif edilen bir diğer konu.

Ayrıca Kürt savaşçıların kontrolü altında bulunan bulunan şehirler de Almanya’daki tartışmalarda sık sık gündeme getiriliyordu.

Almanya’da yürürlükte olan ancak sığınma talebi reddedilse bile sınır dışı edilemeyen kişilerin “hoşgörü statüsü” adlı bir sığınmacı koruma yasası kapsamında bir süre daha ülkede kalmasına izin veriliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.