enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı…
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:03 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:03 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:02 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:02 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo’nun 27-29 Kasım’da Türkiye’ye resmi ziyarette bulunması bekleniyor.
00:01 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:01 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:01 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:00 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:00 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:00 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
18:25 Takım olabilmenin verimi!…
07:46 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
07:04 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) : Tele1 emekçilerinin yanındayız
07:03 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Dışişleri Bakanı, Çin’in Rusya’ya İHA yardımının doğrulanması halinde bunun ‘sonuçları’ konusunda uyardı

Almanya Dışişleri Bakanı, Çin’in Rusya’ya İHA yardımının doğrulanması halinde bunun ‘sonuçları’ konusunda uyardı
19.11.2024
A+
A-

* Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Pazartesi günü, Çin’in Ukrayna’daki savaşı için Rusya’ya insansız hava aracı tedarik ettiğinin doğrulanması halinde bunun Çin açısından “sonuçları” olacağı konusunda uyardı.

* Baerbock, açıklamayı, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları’nın Brüksel’de düzenledikleri toplantı sırasında yaptı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

18 Kasım 2024 - Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell (solda), Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AB merkezinde düzenlenen AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı sırasında Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüşüyor.

18 Kasım 2024 – Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell (solda), Belçika’nın başkenti Brüksel’deki AB merkezinde düzenlenen AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı sırasında Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüşüyor.

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKEL’in ‘VOA’ya dayandırdığı Agence France-Presse kaynaklı haberinde, AB Dışişleri Bakanları İran’ın Rusya’ya insansız hava aracı ve füze tedariki konusunda tedbirleri genişletme kararı alırken Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, gazetecilere açıklamada bulundu.

Bakanı Baerbock, “İran’a karşı daha fazla yaptırım getiriyoruz ve Çin’in insansız hava aracı yardımı konusunda da bunu açıkça ifade ediyoruz, çünkü bunun da sonuçları olmalı ve olacak” dedi.

AB Dışişleri Bakanları, Brüksel’deki toplantıda, Çin merkezli şirketlerin Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşında kullanılan insansız hava araçlarının üretimiyle bağlantılı olduğunu gösteren istihbaratı değerlendirirken, ABD aynı iddiayla geçen ay Çin menşeili firmalara yaptırım uygulanması kararı almıştı.

ABD’nin yaptırımları, Rusya’nın Garpiya serisi uzun menzilli taarruz tipi insansız hava araçlarının geliştirilmesi ve üretilmesinde rol oynadığına inandığı Çin’deki iki ve Rusya’daki bir şirketi hedef alıyor. Bu suçlama Pekin tarafından reddedildi.

Üst düzey bir AB yetkilisi, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, “İstihbarat kaynaklarımızdan Çin’de Rusya’ya gönderilen ve Ukrayna’ya karşı savaşta kullanılan insansız hava araçları üreten bir fabrikanın varlığına dair raporlar aldık” dedi.

Yetkili, Çin ve Rusya arasında askeri teçhizat konusunda doğrudan bir işbirliği olduğuna ilişkin ellerinde henüz net bir kanıt bulunmadığını da sözlerine ekledi ve “elimize kanıt geçtiği anda harekete geçeceğiz” dedi.

Yetkili, Çinli yetkililere faaliyetler hakkında sorular sorduklarını da sözlerine ekledi.

Toplantı öncesinde İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, “gerilimin tırmanmasına karşı Çin’e bir mesaj göndermenin önemli olduğunu” söyledi.

Bu ayın başlarında Çin’i ziyaret eden İtalyan bakan, Rusya’ya insansız hava aracı göndermenin “büyük bir hata” olacağını kaydetti.

Çin ve Rusya, Moskova’nın 2022’de Ukrayna’yı geniş çaplı işgalini başlatmasından bu yana yakınlaştı.

Pekin çatışmada tarafsız olduğunu savunsa da Batılı hükümetler Çin’in diplomatik ve ekonomik desteğinin Moskova’nın saldırganlık savaşını sürdürmesine yardımcı olduğunu iddia ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.