enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Rusya, Ukrayna’ya saldırırsa bedeli ağır olur

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Rusya, Ukrayna’ya saldırırsa bedeli ağır olur
18.01.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya ile Ukrayna konusunda artan gerilimin diplomasi yoluyla çözülebileceğini umduğunu, ancak Rusya’nın bu ülkeye saldırması halinde ciddi zarar göreceğini söyledi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Baerbock ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Kiev’de gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Her saldırgan eylemin Rusya için ekonomik, stratejik ve politik olarak yüksek bir bedeli olacak” diyen Alman Bakan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 2 projesine atıfta bulunarak Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının kendisine ağır bir faturasının olacağını söyledi.

Kuleba: Tek yol diplomasi

Moskova ile ABD öncülüğündeki Batılı devletler arasında barış konulu müzakereler geçen hafta hiçbir ilerleme kaydedilmeden sona erdi.

İlaveten Ukrayna’ya yönelik siber saldırı, gerilimi daha da alevlendirdi.

Almanya’dan ülkesine silah tedariki konusunu ele aldıklarını ve bu konuda diyaloglarının devam edeceğini belirten Kuleba, öncelikli olarak krizin çözümünde diplomasi yolunun işe yaramasını istediklerinin altını çizdi.

Kuleba, Almanya ile birlikte Normandiya formatı kapsamında sonuç almak için çalıştıklarını da ifade etti.

‘Normandiya formatı’ olarak tanımlanan oluşum Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna’yı kapsıyor.

‘Diplomasi haftası’ olarak tanımlanan görüşmelerde Moskova’nın ısrarıyla Ukrayna devre dışı bırakılmıştı.

Kuleba, “Artık ne Berlin ne de Paris, Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında karar verecek. Rusya’nın arkamızdan oyun oynamaması bizim için önemli. Şimdi kilit nokta bu” ifadesini kullandı.

Ev sahibi bakan, “Baerbock’a böylesine ilkeli bir tavır sergilediği için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Almanya, Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmesi ve Donbass bölgesindeki ayrılıkçıları desteklemesinden bu yana Moskova ile arasına mesafe koyarak Ukrayna’ya diplomatik destek veriyor.

Baerbock: Rusya gerginliği artırırsa Kuzey Akım 2 projesine ilişkin önlemler alırız

Gelecek hafta Moskova’yı ziyaret edecek Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ayrıca, Rusya’nın gerginliği artırması durumunda Kuzey Akım 2 projesine ilişkin gerekli önlemleri alacaklarını da söyledi.

Baerbock, Normandiya formatının tekrar aktif hale gelmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirerek, Kuzey Akım 2 projesinin Avrupa mevzuatına tam uygun olmaması gerekçesiyle sertifikasyon sürecinin askıda olduğunu hatırlattı.

Projeye ilişkin ABD ile ortak bildiri yayınladıklarını anımsatan Baerbock, Moskova’nın gerginliği artırması halinde ortaklarıyla Kuzey Akım 2 projesine ilişkin gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.