enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:30 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
07:16 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
07:02 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
19:58 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
19:14 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
18:53 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
17:55 Derin yoksulluk: Görünmeyenin gerçeği
17:44 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
17:31 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
17:02 Kocaeli Organizasyonuna yeni bir soluk!
10:09 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:51 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:39 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:29 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
09:20 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Daimi Aşı Komsiyonu: Seneye de aşılanmak gerekecek

Almanya Daimi Aşı Komsiyonu: Seneye de aşılanmak gerekecek
17.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da aşılama hız kazanırken, aşının etkisine dair tartışmalar da alevlendi. Uzmanlara göre iki doza rağmen aşının etkisi azalacak ve sonbahardan itibaren aşı tazelemek gerekecek. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/ ETO, EC)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Daimi Aşı Komisyonu (STIKO), koronavirüse karşı önümüzdeki sene de aşılanmanın gerekli olduğunu açıkladı. Halen 18 bağımsız temsilciden oluşan ve hükümetin pandemiyle mücadeleden sorumlu bilimsel kuruluşu Robert Koch Enstitüsü bünyesinde görev yapan Daimi Aşı Komisyonu’nun Başkanı Thomas Mertens, “Virüs ortadan kalkmayacak. Bu sebepten şu dönem yapılan aşılar sonuncular olmayacak” diye konuştu. Bu nedenle Almanya’da aşı üretiminin canandırılmasının da akıllı bir adım olacağının altını çizdi.

Aşılamanın tazelenmesinin ne zaman yapılması gerektiğine dair henüz ellerinde kesin veriler bulunmadığını belirten Mertens, gelecek birkaç ay içinde aşılananlardaki korumanın ne kadar sürdüğüne dair gözlem yapılmasının mümkün olacağını, onunla beraber sağlanacak veriler üzerinden bir sonraki aşının yapılması gereken tarihi kestirmeninin mümkün olabileceğini kaydetti.

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi, tıpçı Prof. Dr. Karl Lauterbach da koronavirüse karşı aşılanmanın rutin hale dönüşeceğini tahmin ettiğini söyledi. Lauterbach’a göre, ilk aşılamanın sağlayacağı koruma zayıf olacak ve bu nedenle muhtemelen altı ay sonra aşılanan ilk grupların yeniden aşılarını tazelemesi gerekecek. Gelecek sonbaharda aşı olan ilk grupların dolayısıyla yeniden aşılanması gerekeceğini söyleyen SPD’nin sağlık politikaları uzmanı Lauterbach’a göre koronavirüs de varyantları da hükümetleri ve insanları uzun süre meşgul etmeye devam edecek.

Coronavirus - Impfung von Wohnungslosen

1.353.453 ile yeni rekor

Almanya’da aşılama hız kazanırken dini bayram tatili olan perşembe ile hafta sonu arasındaki tek çalışma günü olan cuma günü 1 milyon 353 bin 453 doz aşı yapılarak yeni bir rekor kırılmıştı. Böylece halkın yüzde 35,9’unun ilk dozu olduğu yüzde 10,6’sının da her iki dozu da olduğu açıklanmıştı.

Öte yandan yapılan aktüel bir kamuoyu araştırmasına göre Almanya’da vatandaşların aşı olma isteği de giderek artıyor. YouGov şirketinin son araştırmasına göre 18 yaş üzerine vatandaşların yaklaşık dörtte üçü aşı olarak korunmak istediğini beyan ediyor.

Haftalık vaka sayısı düşmeye devam ediyor

Almanya’da 100 bin kişi başına haftalık görülen yeni vaka sayısındaki olumlu gelişme de devam ediyor. Hükümetin pandemiyle mücadeleden sorumlu bilimsel kuruluşu olan Robert Koch Enstitüsü, üçüncü gün üst üste insidans olarak nitelenen haftalık yeni vaka sayısının 100’ün altında olduğunu duyurdu. Buna göre kısıtlamalarda baz alınan 100 bin nüfustaki haftalık yeni vaka sayısı Almanya ortalaması dün 83,1 olarak verildi. Cumartesi günü ise bu rakam 87,3 olarak açıklanmıştı. Cuma günü de 96,5’ti.

Almanya’da koronavirüs vaka sayıları hafta sonlarında genelde normalden biraz daha düşük oluyor. Bu hafta perşembenin dini bayram olması sebebiyle de test olan kişi sayısının az olabileceğine dikkat çekiliyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.