enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Corona Virüsü Aşısına Aralık Ayında Ruhsat Verebilir

Almanya Corona Virüsü Aşısına Aralık Ayında Ruhsat Verebilir
21.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel, Corona virüsü aşısının Aralık ayında tescil edilmesini beklediğini söyledi. Merkel, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Avrupa İlaç Dairesi’nin Aralık ortasında ya da en geç yeni yılın hemen başında aşı için ruhsat vermesini bekliyorum” dedi ve sonraki süreçte aşılamanın hemen başlayabileceğini açıkladı.

Merkel, “Son günlerde klinik deneylerden alınan sonuçlar çok cesaret verici” derken AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Alman BioNTech ve ABD’li ilaç şirketi Pfizer’la yine ABD’li Moderna şirketleri tarafından geliştirilen Corona virüsü aşıları için şartlı izin verilebileceğini duyurdu.

Aşıların uygunluğunun Avrupa İlaç Dairesi tarafından değerlendirildiğini belirten Leyen, “İzin için her şeyin yolunda gitmesi gerekiyor” dedi. Avrupa İlaç Dairesi, aşılarının onaylanması konusunda 11 Aralık’ta bir açıklama yapılacağını ilan etti.

Almanya’da yaşayan Türk kökenli Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin kurduğu BioNTech’le ABD’li Pfizer ortaklığında geliştirilen aşının, Moderna’nın aşısı gibi Corona virüsüne karşı yüzde 95 bağışıklık sağladığı açıklanmıştı.

Biontech/Pfizer, aşının kullanımı için izin çıkması halinde yıl sonuna kadar yüz milyon, 2021 yılı sonuna kadarsa 1,3 milyar dozdan fazla aşı üretileceğini bildirdi. Prof. Şahin, “Herşey arzuladığımız gibi gider ve onay alırsak, aşıların dağıtımına Noel’den önce başlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

100 aşı merkezi kuruluyor

Öte yandan Almanya, Corona virüsü aşısı için ülke çapında kurulması planlanan 60 aşı merkezi sayısını 100’e çıkartma kararı aldı. Merkezlerin 15 Aralık tarihine kadar tamamlanması talimatı da verildi. Başbakan Merkel, hafta içinde yaptığı bir açıklamada, halkın yüzde 60-70’inin aşı veya hastalığı atlatması sonucu bağışıklık kazanması durumunda “virüsün hemen hemen yenilmiş sayılacağını” belirterek “Ancak bu olduktan sonra kısıtlamaları kaldırabiliriz” şeklinde görüş belirtmişti.

Aşı süreciyle ilgili olumlu haberlere rağmen Merkel‘in, Kasım ayı için alınan kısmi kapanma kararının ve önlemlerin en azından Ocak ayına kadar sürdürülmesinden yana olduğu belirtiliyor.

Almanya’da yeni rekor

Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, yeni vaka sayılarının halen çok yüksek olduğunu ve alınan önlemlere rağmen henüz bir dönüm noktasından bahsedilemeyeceğini kaydetti. 2 Kasım’da uygulamaya konulan yeni kısıtlamalar, sosyal mesafeyi korumayı amaçlıyor ve kamusal alandaki günlük hayatın hızını kesmeyi hedefliyor. Bu kapsamda barlar, birahaneler, spor salonları, güzellik salonları, sinema, tiyatro, opera ve konser salonları kapatılmış durumda. Restoranlar, sadece dışarıya ve evlere servis yapabiliyor. Okullarsa açık.

Bu arada Robert Koch Enstitüsü verilerine göre vaka sayısında yeni bir rekor kırıldı ve Almanya’da son 24 saat içinde 23 bin 648 yeni vaka tespit edildi. 260 kişi hayatını kaybederken salgından dolayı yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 13 bin 630’a yükseldi.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.