enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanlar 15 Haziran’a kadar seyahat edemeyecek

Almanlar 15 Haziran’a kadar seyahat edemeyecek
30.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen küresel seyahat uyarısı Haziran ortasına kadar uzatıldı. Dışişleri Bakanı Maas, Almanlara “gönül rahatlığıyla seyahat etmeyi” tavsiye edemeyeceklerini söyledi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Alman hükümeti koronavirüs pandemisi nedeniyle getirdiği, dünyanın tamamı için geçerli olan seyahat uyarısını 14 Haziran’a kadar uzatma kararı aldı. 17 Mart’ta getirilen seyahat uyarısı, mevcut haliyle 3 Mayıs’a kadar geçerliydi.

Söz konusu karar, Çarşamba günü yapılan bakanlar kurulu toplantısında  alındı. Eyaletlerdeki yaz tatillerini ilgilendiren kararın ise 14 Haziran’dan sonra alınacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, hükümet olarak “gönül rahatlığıyla seyahat edilmesini” tavsiye edemeyeceklerini söyledi. Yaz tatili sezonu için de bir öngörüde bulunmamayı tercih eden Maas, seyahat uyarısının 14 Haziran’dan sonra kaldırılıp kaldırılamayacağının belirsiz olduğunu kaydetti. Maas, Almanya içi seyahat özgürlüğü konusundaysa hükümetin 6 Mayıs’ta eyalet başbakanlarıyla görüşeceği bilgisini aktardı.

Avrupa çapında çözüm arayışı

Konuya ilişkin Avrupa Birliği (AB) üyesi diğer ülkelerin dışişleri bakanlarıyla irtibatta olduklarını kaydeden Maas, seyahat konusunda “Avrupa çapında ortak bir çözüm bulunmasını tercih ederiz” diye konuştu.
Maas daha önce, bu yıl yurt dışında yaz tatili yapmanın salgın nedeniyle mümkün olmayabileceği uyarısında bulunmuştu. Maas, “Kimse bu yıl, geçmiş yıllardaki gibi bir tatil yapamayacak. Dolu kumsallar ya da dağlarda olsun bu yıl bu türden tatiller yapılamayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Seyahat uyarısına gerekçe olarak, gelecek haftalarda yurt dışına normal bir biçimde seyahat etmenin mümkün olmayacağı gösteriliyor. Diğer yandan uluslararası hava yolu ulaşımındaki kısıtlamalar, dünyanın çeşitli ülkelerinin getirdiği giriş yasakları ve karantina düzenlemeleri de göz önünde bulunduruluyor.

“Ülke içinde tatile hazırlanın”

Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiß da, yakın gelecekte uzak yerlere seyahat etmenin mümkün olmayacağını düşündüğünü belirterek “Uzak mesafeli seyahatler belli ki öngörülebilir zaman diliminde gerçekleşemeyecek“ diye konuştu.

Bareiß, “Ancak sağlık durumunun imkan tanıması durumunda seyahat kısıtlamalarından adım adım geri dönülebilmesini ve en azından Avrupa’da hızlı bir biçimde yeniden seyahat etmeye başlayacağımızı umuyoruz. Ama bu süreç oldukça yavaş biçimde ilerliyor. Bu yıl ülke için tatilin ağırlıkta olacağını düşünüyorum” dedi.

Koronavirüs salgını kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle iflasın eşiğine gelen Alman turizm sektörü, hükümetin kararına eleştirel yaklaşıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.