enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman ordusu kayıp mühimmata ilişkin soruşturma başlattı

Alman ordusu kayıp mühimmata ilişkin soruşturma başlattı
18.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Alman ordusunun envanterinde bulunan farklı kalibrelerde yaklaşık 60 bin mermi kayıp. İhmalkarlık ve suç ihtimalleri üzerinde duran Ordu konuyla ilgili soruşturma başlattı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa,AFP / BÜ,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Alman ordusunun (Bundeswehr) kayıp olan on binlerce mermilik mühimmatla ilgili inceleme başlattığı bildirildi. Cuma günü Alman haber ajansı dpa’ya açıklamalarda bulunan Almanya Savunma Bakanlığı’nın bir sözcüsü, mühimmatın kayıp olma gerekçesinin henüz belirlenemediğini kaydetti. Sözcü, “Ortada bir suç söz konusu olduğunda elbette olaya başsavcılık dahil olur” ifadesini kullandı.

Alman Die Welt gazetesi daha önce, 2010 yılından bu yana 60 bin atımlık mühimmatın kayıplara karıştığını yazmış ve bu haberi, Alman hükümetinin muhalefetteki çeşitli meclis gruplarının yönelttiği soruya verdiği yanıtta aktardığı resmi verilere dayandırmıştı.

Söz konusu verilere göre, kayıplara karışan, çeşitli kalibrelere sahip 96 bin merminin yalnızca yaklaşık 36 bini bulunmuş durumda. Nerede olduğu muamma olan 48 bin mermilik mühimmatın, Alman Komando Özel Kuvvetleri (KSK) bünyesinde kaybolduğu ve sözü edilen verilere yansıtılmadığı belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı sözcüsü, “Şimdi yoğun bir soruşturma yürütüyoruz ve yalnızca KSK içinde değil, tüm ordu içerisinde, süreci değerlendiriyoruz” dedi. Mühimmatın dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu belirli görev bölgelerinde unutulmuş veya bir suç unsuru teşkil edecek şekilde çalınmış olabileceği ihtimallerinin hesaba katılması gerektiğini belirten sözcü, durumun açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Sözcü, soruşturma konusunda devlet kurumlarının iş birliği yaptığını vurguladı.

KSK birkaç hafta önce, bünyesindeki bir bölükteki aşırı sağcılığın mevcut olduğu suçlamalarıyla yeniden gündeme gelmiş ve Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’in girişimiyle KSK bünyesindeki söz konusu bölüğün lağvedilmesine karar verilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.