enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman hükümeti: Hastanelerdeki durum çok ciddi

Alman hükümeti: Hastanelerdeki durum çok ciddi
05.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Alman hükümeti sözcüsü, hastanelerdeki durumun “çok ciddi” olduğunu söyledi. Almanya’da 10 Ocak’a kadar geçerli olan kapanma önlemlerinin uzatılması bekleniyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre, Berlin’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, koronavirüs pandemisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Almanya’da hastanelerdeki durumun “çok ciddi” olduğunu ifade eden Seibert, Noel ve tatil günlerinde bildirilmeyen vakalar olduğuna işaret ederek şu anda yeni vaka sayısı hakkında net bir değerlendirme yapılamayacağını söyledi.

Seribert, ayrıca hükümetin aşı stratejisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi. Hükümetin, Almanya’nın Avrupa Birliği (AB) ile birlikte aşı temin etmesi kararının arkasında durduğunu belirten Seibert, “Biz bunun doğru yol olduğuna eminiz” dedi.

Gazetecilerin çok az sayıda aşı sipariş edilmesi ve aşılamanın yavaş ilerlemesine ilişkin sorularını da Seibert “eyaletlere göre uygulamaların farklılık gösterdiğini belirterek aşılamanın her yerde en iyi şekilde işlemediği” şeklinde cevaplandırdı.

Alman Sağlık Bakanlığından bir yetkili, “Başlarda aşı arzının yeterli olmayacağı biliniyordu” diye konuşmuştu.

Köln | Coronakrise: Weihnachts Lockdown

Önlemlerin uzatılması bekleniyor

Diğer yandan Almanya’da Aralık ortasında yürürlüğe giren ve 10 Ocak’a kadar geçerli olan tam kapanma önlemlerinin uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eyalet başbakanları Balı günü düzenlenecek toplantıda önlemlerin uzatılmasını ele alacak.

Toplantı öncesi açıklama yapan enfeksiyon sayılarının yüksek seyrettiği Bavyera, Saksonya ve Thüringen’in başbakanları önlemlerin en erken Ocak sonuna kadar uzatılmasını talep etti. Ancak özellikle anaokulları ile okulların kapanması konusu eyaletler arasında tartışma yaratıyor. Vaka sayılarının göreli olarak düşük seyrettiği eyaletler yüksek sınıflarda yüz yüze eğitime geçilmesini talep ederken bazı eyaletler ise 1-15 Şubat arasında başlayacak olan kış tatilinin öne çekilmesini talep ediyor.

“Yeni risklere girilmemeli”

Bild gazetesine konuşan Bavyera Başbakanı Markus Söder de “Tam kapanmayı Ocak sonuna kadar uzatmak zorundayız” dedi. 31 Ocak’tan sonra  nasıl bir yol izleneceğine ilişkin net bir değerlendirme yapmaktan kaçınan Söder, “Şu anda önümüzü görebildiğimiz ölçüde karar alıyoruz” dedi.

Saksonya Başbakanı Tobias Hans ise Funke Medya Grubu’na açıklamasında, federal hükümet ile eyalet yönetimlerinin koronavirüsün yeni varyantını göz önünde bulundurarak yeni risklere girmemesi gerektiğini söyledi.

Hans, “Hastanelerimiz sınıra dayandı; tam kapanma önlemleri uzatılmadan durumu kontrol altına alamayız” diye konuştu.

Almanya’da yüksek vaka sayıları ve ölü sayısındaki artış nedeniyle 16 Aralık’ta sadece acil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik işletmelerin açık kalmasını öngören kapanma önlemleri yürürlüğe girmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Ocak 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.