enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman haber ajansı (dpa): Berlin Gepard tipi tank sevkiyatına yeşil ışık yaktı

Alman haber ajansı (dpa): Berlin Gepard tipi tank sevkiyatına yeşil ışık yaktı
26.04.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Alman haber ajansı dpa’nın haberine göre Berlin, Gepard tipi hava savunma tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesine yeşil ışık yaktı.

Alman haber ajansı dpa‘nın haberine göre Federal Hükümet Gepard tipi hava savunma tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesine yeşil ışık yaktı.

Habere göre hükümet, Krauss-Maffei Wegmann savunma sanayi şirketine Alman ordusunun eski envanterinde yer alan teknik olarak yenilenmiş Gepard tanklarını satma izni verecek. Dpa izin kararının prensipte alındığını yazdı.

1970’lerde geliştirilen ve üzerinde makineli toplar bulunan Gepard tankları aslen havadan gelen saldırılara karşı tasarlansa da karadaki hedefleri de vurabiliyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün 40’tan fazla ülkenin savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarını ABD’nin Ramstein’daki hava üssündeki toplantıya davet etti.

Christine lambrecht

Ukrayna’ya silah desteğinin görüşüleceği konferansa Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in de katılması bekleniyor. Konferansta bir konuşma yapacak olan Lambrecht’in Gepard tipi tankların gönderileceğini kamuoyuyla paylaşacağı ileri sürülüyor. Almanya’nın ayrıca Ukrayna askerlerinin top sistemleri konusunda eğitilmesinde Hollanda ve ABD’ye destek vereceği belirtiliyor.

Alman hükümeti Alman savunma sanayi şirketi Rheinmetall’in Marder tipi 100 eski zırhlı muharebe aracını Ukrayna’ya ihraç etmek için hükümete izin başvurusu yaptığını dün teyit etmişti. Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, ihracat izni ile ilgili kararın “kısa süre içinde” verileceğini açıklamıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna’ya obüs ve tank gibi ağır silahların gönderilmesi konusunda şimdiye kadar izlediği çekimser duruş nedeniyle hem ülkesinde hem de yurt dışında eleştiriliyordu.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.