enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:38 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:18 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:49 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman gazetecilere Kuzey Irak’ta gözaltı

Alman gazetecilere Kuzey Irak’ta gözaltı
14.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Alman Gazeteciler Birliği, Barış Konferansı’na katılmak için bölgeye giden en az üç gazetecinin Erbil’de gözaltına alındığını duyurdu. Almanya’dan Erbil’e gitmek isteyen Sol Partili bir grubun da engellendiği bildirildi

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,epd’nin haberine göre, Alman Gazeteciler Birliği’nin (dju) cumartesi akşamı yaptığı açıklamaya göre, en az üç Alman gazeteci IBKY’li (Irak Bölgesel Kürt Yönetimi) güvenlik görevlileri tarafından Erbil’de gözaltına alındı.

Birlik şu aşamada gazetecilere yönelik suçlamaların neler olduğunun ve konunun Alman mercileri ile ilgisi olup olmadığının bilinmediğini bildirdi.

Dju’dan yapılan açıklamada, söz konusu gazetecilerin Kürdistan Özerk Bölgesi’nde düzenlenecek Barış Konferansı’nı izlemek üzere bölgeye giden siyasetçi, gazeteci ve aktivistlerden oluşan grup arasında yer aldığı belirtildi. Açıklamada, heyetin bir bölümünün Almanya’dan ayrılırken Düsseldorf Havalimanı’nda tutulduğu ve uzun bir süre sorguya çekildiği ifade edilirken, Irak Kürdistanı’ndaki gözaltıların da “Alman makamları ile koordineli bir eylemin parçası” olduğu iddia edildi.

Cansu Özdemir Sol Parti vekillerine engelleme

Alman Sol Parti’den (Die Linke) yapılan açıklamada da, partinin Hamburg eyalet milletvekillerinden Cansu Özdemir’in Düsseldorf’ta uçağa binmesinin engellendiği ifade edildi.

Açıklamada, Alman güvenlik güçlerinin Özdemir’in de aralarında olduğu 20 kişilik grubun Erbil’e gitmesine izin vermediği belirtildi.

Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu’na (WDR) açıklamalarda bulunan Özdemir, yaklaşık 20 kişilik grubun milletvekili konumlarını göz önünde bulundurulmaksızın Düsseldorf Havalimanı’nda “saatlerce penceresiz bir odada tutulduğunu, pasaportlarının ellerinden alındığını ve sorguya çekildiğini” söyledi.

Partinin yöneticilerinden Jörg Schindler, “Federal hükümetten ve Dışişleri Bakanlığı’ndan derhal süreç hakkında kapsamlı bir açıklama bekliyoruz” dedi.

Açıklamada haklarını kullanan politikacıların görevlerini yerine getirirken bu şekilde engellenmesinin kabul edilemeyeceği belirtilerek, “Alman mercilerinin Erdoğan’ın uşağı olmadığı” ifadesine yer verildi.

Grubun Irak Kürdistanı ziyaretinin amacının “Türkiye’nin Kuzey Irak’ta haftalardır süren askeri eylemleri hakkında bilgi almak ve devletler hukukuna aykırı saldırılara dikkat çekmek” olduğunu ifade eden Schindler, PKK’ya yönelik operasyonların sık sık sivilleri hedef aldığı eleştirisinde bulundu.

Polisten ve Alman hükümetinden konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken Kuzey Alman Radyo Televizyon Kurumu’nun (NDR) haberine göre, Fedaral Polis Teşkilatı söz konusu grubu, “Almanya’nın yurt dışındaki imajına zarar verebilecek bir grup” olarak değerlendirdi. Twitter’de ise güvenlik güçlerinin tutumunda Türkiye-Almanya ilişkilerinin etkili olduğu iddiaları gündeme geldi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.