enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman Anayasa Mahkemesi AB kurtarma fonuna itirazı reddetti

Alman Anayasa Mahkemesi AB kurtarma fonuna itirazı reddetti
22.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Federal Anayasa Mahkemesi, AB’nin 750 milyar euroluk kurtarma fonunun Almanya tarafından onaylanmasına yapılan itiraz başvurusunu reddetti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,rtr/JD,TY)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Federal Anayasa Mahkemesi, Avrupa Birliği’nin (AB) koronavirüs salgınının etkilerine karşı hazırladığı 750 milyar euroluk kurtarma paketinin Almanya’da onaylanmasına ilişkin geçici kararını açıkladı. Karlsruhe’deki Mahkeme, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin kurucularından Bernd Lucke’nin öncülüğündeki bir grup vatandaşın, paketin Almanya’da onaylanmasına itiraz başvurusunu reddetti. Mahkemenin geçici kararı ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in ilgili yasal düzenlemeyi onaylamasının önünde engel kalmadı.

Meclis’te onaylanmıştı

AB’ye ülkelerin ortak bütçesinden oluşturulması öngörülen kurtarma fonu Alman Federal Meclisi’nde 25 Mart’ta yapılan oylamada üçte iki çoğunluk ile onaylanmıştı. Kurtarma fonu ile ilgili düzenleme, 26 Mart’ta da Eyalet Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmişti. Ancak sağ popülist siyasetçi Lucke’nin öncülüğündeki grubun düzenlemeye ilişkin aynı gün yaptığı itiraz başvurusu nedeniyle Anayasa Mahkemesi kararını açıklayıncaya kadar Cumhurbaşkanı Steinmeier’in düzenlemeyi onaylamasını askıya almıştı. Anayasa Mahkemesi’nin esasa ilişkin kararını ise daha sonra açıklayacağı bildirildi.

Yapılan itiraz başvurusunda ortak borçlanmanın AB sözleşmesine aykırı olduğu iddia edildi. AB Komisyonu ve Alman hükümeti ise AB sözleşmesinin 122’inci maddesinin ortak borçlanmaya imkan sağladığına vurgu yapıyor. İstisnai bir düzenleme getiren bu madde, doğal felaket veya olağandışı olaylarda AB’ye üye ülkelerin “belirli koşullarda Birlik’e maddi destek” sağlamasını öngörüyor.

AB liderlerinin Temmuz ayında üzerinde uzlaştığı kurtarma fonu, pandemi sonrasından AB’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Hibe ve kredilerden oluşan fondan yararlanılabilmesi için öncelikle AB’ye üye 27 ülkenin kararı onaylaması gerekiyor. AB liderleri, kurtarma fonunun da dahil olduğu AB bütçesinin 2027 yılına kadar yaklaşık 1,8 trilyon euro olması konusunda da uzlaşma sağlamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.