enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Albayrak’ın İstifasına AKP Yorumu: “Cumhurbaşkanı Karar Verecek”

Albayrak’ın İstifasına AKP Yorumu: “Cumhurbaşkanı Karar Verecek”
08.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiğine ilişkin bakanlıktan resmi açıklama yapılmamasına karşın doğrulandı ancak AKP’lilerce “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karar vereceği” yorumuyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Pazar saat 18.40 civarında Instagram hesabından paylaşılan yazılı açıklamayla istifasını duyurması Ankara’da siyaseti hareketlendirdi. İlk dakikalarda bunun “siber saldırı” olabileceği öne sürüldü ancak bakanlık ve AKP kulislerinde istifa açıklaması doğrulandı.

Albayrak’ın istifasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kabinesinden ilk yorumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ömer Fatih Sayan yaptı. Daha önce BTK Başkanı olarak görev yapan Sayan, “Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var” açıklaması yaptı. Sayan’ın bu Twitter açıklaması Albayrak’ın hesabına siber saldırı olmadığı yönünde yorumlandı. Sayan, ayrıca Albayrak’ın istifasıyla ilgili karar merci olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulü gerektiği konusunu da ilk gündeme taşıyan isim oldu.

İstifa gelişmesine yönelik AKP’den ilk açıklama ise Grup Başkanvekili Mehmet Muş’tan geldi. AKP’nin TBMM’deki yöneticisi konumundaki Muş, “Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz” mesajını paylaştı.

Sonrasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan adına TBMM’de AKP Grup Başkanlığı’nı yürüten Naci Bostancı da benzer yönde mesajlar paylaştı. Bostancı, “Sayın Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir” dedi.

Bakan Yardımcısı Albayrak ve Erdoğan sevgisini paylaştı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, bakanlık adına istifaya ilişkin resmi açıklama yapması yerine duygusal içerikli paylaşımlarıyla dikkat çekti. Bir anlamda Nebati, paylaştığı mesajıyla Albayrak’ın istifa ettiğini doğrulamış oldu. Nebati’ nin hem Albayrak hem de Erdoğan’a bağlılık mesajı vermesi dikkat çekti. Nebati, “Biz sizi çok seviyor, size inanıyor ve güveniyoruz Sayın Bakanım” ve “Yolumuz Cumhurbaşkanımız, reisimiz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yolu…” şeklinde peş peşe iki mesaj paylaştı.

Bu arada Albayrak’ın istifası ile ilgili Cumhurbaşkanlığı’nca Anadolu Ajansı aracılığıyla resmi açıklama yapılacağı kaydedildi.

Cumurbaşkanı Erdoğan’ın aynı zamanda damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını kabul edip etmeyeceği yönündeki tartışmalar ise sürüyor.

Erdoğan’ın Albayrak’ın istifasının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde başka bakan değişiklikleri yapacağı da iddia ediliyor.

Albayrak’ın Instagram hesabından paylaşılan açıklamada, yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğü bakanlık görevine sağlık sorunları nedeniyle artık devam etmeme kararı aldığı kaydediliyor.

Açıklamada, zamanını uzun yıllardır zorunluluktan ihmal ettiği annesi, babası, eşi ve çocuklarına ayıracağı vurgulanıyor.

Instagram hesabında yayınlanan açıklamada, “Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edecektir” ifadeleri yer alıyor.

Merkez Bankası Başkanlığı’na bir süre önce Naci Ağbal’ın atanması dikkat çekmişti.

Albayrak’ın daha önce Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için adı geçiyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce istifa kararı almış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istifayı kabul etmemişti.

HABER : Yıldız YAZICIOĞLU & Ankara

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.