enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akşener-Bahçeli geriliminde yeni perde

Akşener-Bahçeli geriliminde yeni perde
10.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İYİ Parti lideri Akşener; Twitter’daki “Fosforlu Meral” etiketinin kaynağının MHP Genel Başkanı Bahçeli olduğunu iddia etti. Akşener’e Twitter’dan yüklenen Bahçeli İYİ Parti’ye oy verenler “FETÖCÜ” suçlaması yöneltti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı ANKA’nın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in TBMM grup toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli’yi hedef alan sözleri ve Bahçeli’nin Twitter hesabından verdiği yanıt ile iki siyasetçi arasındaki gerilim yeni bir boyut kazandı.

Akşener, Twitter’da kendisi hakkında iftira ve hakaret kampanyası yürütüldüğünü belirtirken, bu kampanyanın kaynağının Bahçeli olduğunu iddia etti. Bahçeli ise İYİ Parti’ye oy verenlere “FETÖ’cülük” suçlaması yönelterek Akşener’e yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, meclisteki grup toplantısında doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yi hedef aldı.

Akşener; sosyal medyada geçen hafta “Fosforlu Meral” etiketi açıldığından yakınırken, bu etiketin nerden geldiğini, “Beş yıl evvel yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız bilirler. Sayın Bahçeli, Konya’dan üst kurul delegelerini çağırdı ve orada bana –Fosforlu Cevriye- dedi” sözleriyle anlattı.

Akşener’in sözlerini “Benim 9 aylık erkek torunuma, hem de nikah şahidi olduğu oğlumun çocuğuna –nesebi gayri sabih- dedi” diye sürdürmesi dikkat çekti.

Akşener; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da sert mesajlarla yüklenerek, AKP’nin teşkilat mensuplarının katıldığı toplantıda da “Fosforlu Meral” dendiğine işaret etti.

Akşener, “Seni önce eşine, sonra kızlarına, sonra gelinlerine ve sonra da bütün kadınlara şikayet ediyorum Sayın Erdoğan” çıkışında bulundu. Akşener bu çıkışını da “Seni milletin huzurunda Allah’a şikayet ediyorum. Ölsem de öldürülsem de, tehdit edilsem de, tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim, namerdim. Bu da bir Türk kadınının, Müslüman Türk kadınının sözüdür, yeminidir” sözleriyle sürdürdü.

Bahçeli yanıt verdi

MHP lideri Bahçeli de, Meral Akşener’e Twitter hesabından yanıt verdi. İYİ Parti’nin oylarının araştırma şirketleri tarafından analiz edilmesini isteyen Bahçeli, İYİ Parti’nin daha bir yılını doldurmadan girdiği seçimde yaklaşık 4 milyon 900 bin oy almasının “şaibeli” olduğunu iddia etti.

Bahçeli, araştırma şirketi yöneticileri Hakan Bayrakçı, Murat Gezisi ve İbrahim Uslu’nun adını vererek “Araştırma şirket sahipleri acaba bu oyun kaynağını araştırma lüzumu duymuşlar mıdır? Ayrıca FETÖ’nün siyasi ayağını hiç hesap etmişler midir?” dedi.

Bahçeli mesajında “Pensilvanya’nın desteği kime yönelmiştir. FETÖ’cüler kime destek vermiştir? Sanıyorum bu sorunun cevabı araştırıldığında İP’nin oy tabanının mahiyeti, bu kumandalı partinin kimlerin taşeronluğunu yaptığı, ezcümle FETÖ’nün siyasi ayağı deşifre edilmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli bir mesajında da Akşener’e “MHP’de yıllarca görev alan veya aramızda bulunan değerli arkadaşlarımı İP’in yönetiminden istisna tutuyor, malum ve mezkur ağır ve acınası suçlamaları vicdanlarında tartmalarını diliyorum. Söylenenler reva mıdır? Hakkaniyete sığmakta mıdır?” diye yüklendi.

İYİ Parti’yi “kötülük markası” olarak tanımlayan Bahçeli, “CHP’nin ufak kopyası, PKK’nın da dümen suyuna kapıldı” sözleriyle de İYİ Parti’nin terörle arasına mesafe koyamadığını öne sürdü.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.