enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akpınar ve Gezen’e Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava

Akpınar ve Gezen’e Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava
09.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Tiyatro oyuncuları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçlamasından 4 yıl 8’er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,DHA)’ya dayandırdığı haberine göre,Tiyatro oyuncuları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında bir televizyon kanalında yaptıkları konuşmada, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in 21 Aralık 2018 tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı konuşmaların medyada yer aldığı yönünde ihbarda bulunulması üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, Gezen ve Akpınar’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasından 1 yıl 2’şer aydan, 4 yıl 8’er aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. İddianame gönderildiği İstanbul Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İki oyuncunun yakında hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ne demişti?

Gazeteci Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası programına konuk olan Metin Akpınar programda, “Polarizasyondan ve kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz, bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak, her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilir” demişti.

Programın diğer konuğu Müjdat Gezen ise “Herkesi azarlıyor. Herkese parmak sallıyor. Herkese haddini bil diyor. Bak kardeşim, bak Recep Tayyip Erdoğan sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın haddini bil” ifadesini kullanmıştı.

Akpınar ve Gezen hakkında sarf ettikleri bu sözler nedeniyle “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine” soruşturma başlatılmıştı. Aralık ayında mahkemeye sevk edilen iki sanatçı hakkında konulan adli kontrol şartı daha sonra kaldırılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.