enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kimse siyasi sistemimize müdahale edemez

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kimse siyasi sistemimize müdahale edemez
19.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / AK Parti Sözcüsü Çelik, Joe Biden’in sözleri hakkında, “Bunun Demokrat Parti’nin başkan adayı tarafından ortaya koyulmuş olması Amerikan siyaset sistemindeki değer krizini göstermesi bakımından önemli.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Diyarbakır annelerinin vicdan hareketini hiçbir zaman unutmuyoruz. Onlara sayıglarımızı sunuyoruz. Vicdani çağrılarını yaşıyoruz. Annelerin gücünün her türlü terör örgütünün yenecek gücü olduğunu görüyoruz.

17 Ağustos’ya yaşadıklarımızı ve kaybettiklerimizi unutmuyoruz. Acıları hep birlikte yaşıyoruz. Kayıplarımıza rahmet diliyoruz.

 Biden’ın tepki çeken açıklamaları

Biden’ın açıklamarı diplomatik nezaketten uzak. Cumhurbaşkanımız onların istediği gibi olsaydı demokrat birisi derlerdi. Eski sömürge zihniyetini yansıtan bir yaklaşımla konuşmuş. Biden’ın seçim diye kullandığı kelime darbe anlamına geliyor.

Türkiye’deki seçim sonuçlarına karşı kabul etmeyen bir yaklaşım sergiliyor. Bunun ne demokratlıkla, ne de devlet adamlığı ile ilgisi yok.

Türkiye’ye kimse müdahale edemez. 15 Temmuz’da bunu darbecilere karşı gösterdik. Kimse siyasi sistemimize müdahale edemez. Demokrasimizi kimse yıkamaz.

28 Şubat döneminde ABD’deki belli aktörlerin bununla ilgili planlamarı olduğu ortaya çıkmıştı. Bu yaklaşım ellerinde kalır. Türkiye, demokrasiye olan bağlılığını büyük bedeller ödeyerek göstermiştir.

“Demokrasiye sahip çıkmanın ‘ama’sı olmaz”

Bu sözlere demokrasiye inanan herkesin tepki vermesi gerekir. Esas mesele zihniyet meselesidir. CHP Sözcüsü, Biden’ın ve Trump’ın cümlelerini esas alarak kendi cumhurbaşkanını eleştiriyor. Bu kadar yabancılaşmış bir zihniyet çok az görülür. Gerçekten utanç vericidir. Demokrasiye sahip çıkmanın ‘ama’sı olmaz.

Biden’ın sözlerinde Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı var. Terör örgütleri üzerinden bunu yapmaya devam ediyorlar. Kürt vatandaşlarımız bu emperyalist düzenin oyununa girmez.

Kim PKK/PYD’ye destek veriyorsa Kürt çocukları için sadece ölüm istiyordur.

Tarihimizde CHP’nin desteklemediği bir darbe girişimi var mıdır?

‘Ama’lı cümleler kuranların amaçlarının demokrasi olmadığını biliyoruz. Darbe milletimizin gözünde vatan hainliğidir.

“Kahraman ordumuz demokrasimize bağlıdır”

Milletin iradesini çalan her girişim hainliktir. TSK her ferdiyle vatanseverdir. Anayasa’ya uygun davranmaktadır. Bizim ordumuzda darbecilere hizmet edecek vatan evladı yoktur. 15 Temmuz’dan sonra bu artık bitmiştir. Kahraman ordumuz demokrasimize bağlıdır. Kimse ordumuza yönelik iftiralara başvurmasın.

“Kriz dilencileri olduğunu görüyoruz”

Bir takım kriz dilencileri olduğunu görüyoruz. Sürekli ekonomik kriz çıkmasını isteyerek buradan kendisine yol açanların olduğunu görüyoruz. AK Parti olarak kendi tezlerimizi söylüyoruz. Eleştirileri tabi ki dinliyoruz.

Türkiye pandemi dönemini dünyada iyi bir şekilde yürüttü.

“GKRY ve Fransa anlaşması bizim için korsan bir anlaşmadır”

Doğu Akdeniz’de GKRY ve Fransa arasındaki anlaşma bizim için korsan bir anlaşmadır. Fransa, Doğu Akdeniz’de provakatif bir eylem yürütmektedir. Oruç Reis’in faaliyet alanı ‘Mavi Vatan’ın içindedir.

Bizi sahillerimize hapsetmek isteyen bir izansızlık içindeler. Yunanistan hem ‘müzakere’ diyor hem gidip korsan anlaşma yapıyor.

Tüm uluslararası davalar bizim haklılığımızı da ortaya koyuyor.

Rumlar ve Yunanlar, Türkiye ve KKTC ile anlaşmadan bu bölgede fiili bir durum oluşturacağını sanıyorlarsa yüzde yüz yanılıyor.

İsrail ve BAE arasındaki anlaşma

İsrail ve BAE anlaşması Arap Barış Planı’na aykırıdır. Barışa istikarar sağlamayacak bir anlaşmadır. ABD’nin imza attığı anlaşma bölgede barışa katkı sağlamaz.

AK Parti, kıyafeti, ideolojisi ne olursa olsun bütün kadınların kamusal alana çıkışını özgürleştirmiş ve kolaylaştırmış bir siyasi harekettir.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.