enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AİHM Fransa’yı suçlu buldu

AİHM Fransa’yı suçlu buldu
03.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, sığınmacılara insani olmayan ve insan onurunu aşağılayan şartlar sunduğu gerekçesiyle Fransa’yı suçlu buldu. Mahkeme, Fransa’nın dava açan sığınmacılara tazminat ödemesine hükmetti. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Strasbourg kentindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Fransa’nın iltica etmek isteyenlere “insan onurunu aşağılayan kötü koşullar sunduğuna” hükmetti.

Mahkeme Fransa’da üç sığınmacının devlete karşı açtığı davayı dün karara bağladı. AİHM, devletin davacı sığınmacıları sokakta yaşamaya mahkûm ettiğini ayrıca yaşamaları için gereken temel ihtiyaçları karşılamadığına hükmetti.

Mahkeme kararında, Fransa’nın söz konusu davada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin insanlık dışı ve onur kırıcı muameleyi yasaklayanüçüncü maddesini ihlal ettiğini belirterek, iki davacıya 10’ar bin, birine de 12 bin 400 euro tazminat ödenmesini hükme bağladı.

Mahkeme kararında, Fransa devletinin 27, 33 ve 46 yaşındaki Afganistan, Rusya ve İranlı davacılara karşı yükümlülüklerini yerine getirmediğini vurguladı. Mahkeme davacıların “insan onuruna yakışmayan aşağılayıcı uygulamaların kurbanı olduklarını” ifade etti.

Yapılan açıklamada, söz konusu sığınmacıların aylarca sokaklarda yaşamak zorunda kaldıkları, temel ihtiyaçlarını giderecek düzeyde bile devletten destek alamadıkları, her an saldırı ve hırsızlık tehlikesiyle karşı karşıya oldukları sokaklarda ve çadırda yaşamaya maruz bırakıldıkları belirtildi.

Mahkeme sorumlu makamların ancak aylar süren gecikmeyle iltica başvurusunda bulunanlara geçici ikamet izni tanıdığını da belirtti.

Mahkeme kararında 2007’den beri düzenli olarak artan sığınmacı ve göçmen sayılarının kamuya getirdiği idari yükün bilindiğini ve Fransa hükümetinin sığınmacılar için barınma ve başvuru işlemlerini hızlandırmak için gayret içerisinde olduğunun gözlemlendiğini de vurguladı.

Özellikle başkent Paris çevresinde pek çok göçmen kendi imkanlarıyla oluşturdukları barınak ve çadırlarda ya da otoyol kenarlarında yaşıyor. Çoğu dışarıdan gelecek desteğe muhtaç durumda. Binden fazla kişinin yaşadığı barınak ve kamplar zaman zaman düzenlenen polis baskınlarıyla dağıtılıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.