enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ağrı Dağı’nda ‘derin’ operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi

Ağrı Dağı’nda ‘derin’ operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi
17.05.2022
A+
A-

AĞRI – TÜHA HABER / Ağrı Dağı teröristlere mezar oldu. 19 Şubat’ta başlayan Eren Kış-9 operasyonu 9 Mayıs’ta tamamlandı, 11 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK’nın Ağrı grubunun imha edildiği operasyon bölgesine, ilk kez TRT Haber ekibi ulaştı.

Güvenlik güçleri Ağrı Dağı’nda nefes kesen bir operasyona imza attı. 11 terörist, saklandıkları mağarada etkisiz hale getirildi.

Çetin arazi şartlarında gerçekleşen operasyon bölgesine ilk kez TRT HABER ekibi ulaştı.

19 Şubat’ta İHA’lar tarafından mağaradan çıkan bir kadın teröristin tespit edilmesiyle düğmeye basıldı. Mağara ablukaya alındı, 82 timden oluşan bin 592 personel harekete geçti.

Teknik cihazlarla dinleme yapıldı. Mağarada terörist grubun olduğu kesinleştirildi.

Komandolar adım adım ilerledi

Teslim olmayan teröristler mağaranın derinliklerine saklandı. TRT Haber’in ulaştığı görüntüler, teröristlerin mağarada aylarca kalabilecekleri yaşam alanı oluşturduklarını ortaya koydu.

Güvenlik güçleri teröristlere defalarca ‘Teslim Olun’ çağrısında bulundu. Çağrı karşılık bulmayınca operasyon emri verildi.

Ağrı Dağı'nda 'derin' operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi

Bölgeye şantiye kuruldu

Güvenlik güçleri diğer operasyonlara nazaran bu operasyonda farklı bir yol izledi, mağaraya girilmedi ancak mağara yerle bir edildi. İş makinaları ile günlerce kazılarak teröristlere ulaşıldı.

Yerle bir edilen mağarayı ortaya çıkarmak için bölgeye adeta şantiye kuruldu. 7 ekskavatör, 2 dozer, 2 rok makinesi getirildi.

Çalışmalar şiddetli soğuk altında gece gündüz sürdü. 80 günlük mücadelenin ardından mağara ortaya çıkarıldı, 14 bin 770 kamyon hafriyat çıkarıldı.

Ağrı Dağı'nda 'derin' operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi

Mağara 3 bölümden oluşuyor

28 metre derinlikteki mağara 100 metre uzunluğundaydı. Y şeklindeki mağara 3 bölümden oluşuyordu. Tamamen imha edilen mağaranın ilk ve son hali görüntülere bu şekilde yansıdı.

Mağarada 11 teröristin etkisiz hale getirildiği belirlendi. Aralarında örgütün sözde Ağrı Dağı sorumlusu da bulunuyordu. Terör örgütü PKK’nın Ağrı Grubu, bu başarılı operasyonla imha edildi.

Operasyon için devletin tüm kademeleri seferber oldu. Çalışmalar, koordinasyon merkezinden canlı olarak izlendi.

Ağrı Dağı'nda 'derin' operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi

Ne soğuk ne kar engel oldu

Zor şartlarda, adeta destan yazan kahramanlar, o anları TRT Haber’e anlattı.

Kar, kış, yağmur çamur demeden zorlu arazi şartlarına aldırış etmeden 84 gündür buradayız. Jandarma genel komutanlığının bünyesinde bulunan Jandarma Özel Harekat ve Jandarma komando birliklerinin inançlı, inatçı ve intikamcı prensini benimseyerek yapmış olduğumuz bu ortak harekat neticesinde 11 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Operasyona katılan Mehmetçik, şehit ailelerine mesaj da gönderdi.

Tam bir yıl önce vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak amacı ile canlarını seve seve feda eden Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Dokumacı ve Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Yırtıcı’nın kanları yerde bırakılmayarak aynı bölgede ağrı dağında intikamları alınmıştır. Bu kıymetli vatan evlatlarını yetiştiren anne ve babalarımızı saygı ver hürmetler kıymetli ellerinden öperiz. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Bölgede arazi arama tarama çalışmaları ve operasyonlar kesintisiz olarak devam ediyor.

Resim

Haber: Mikail Kurban

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.