enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:03 Küresel Adalet mi İsrail mi?
17:53 İsrail Sorunu ile Batı da Yüzleşmek Zorunda Kalacak
17:35 Türkiye’nin yüz karası: KADIN CİNAYETLERİ
13:22 TÜİK açıkladı: Trafikte araç sayısı rekor artışla 205 bin arttı Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 32 milyonu geçti
12:56 Hatay Sörf Merkezi’nin ilham verici hikâyesi, “Hayatın Çizgisi” belgeseliyle beyaz perdede hayat buldu
10:19 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla’nın Dalaman Çayı’nın Aydın’a tahsisi ortalığı ayağa kaldırdı…
07:44 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli ve MHP’nin, “yeni yüzyılın terörsüz Türkiye’si” vizyonuyla çerçeveleyip başlattığı anayasa süreci” 
20:36 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AGOS Gazetesi’nden tahrik edici yazı!

AGOS Gazetesi’nden tahrik edici yazı!
04.03.2025
A+
A-

* 30 Ocak 2025 tarihinde AGOS gazetesinde Ermenice olarak yayınlanan yazı, Ankara merkezli Türkiye’nin saygın düşünce kuruluşu Avrasya İncelemeleri Merkezi’nden  (AVİM) Türk-Ermeni İlişkileri, Ermeni Tarihi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güney Kafkasya Uzmanı Tuğçe TECİMER, tarafından Türkçeye çevrildi.

* Uzmanı Tuğçe TECİMER, sözkonusu yazının yorumunu okuyucunun takdirine bıraktı. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

“TÜRK’ÜN KANI ZEHİRLEMEYE DEVAM EDİYOR”

Pakrat Estukyan kimdir?

Pakrat Estukyan, Agos (30 Ocak 2025)

Soru: Ne oldu?

CevapErmeniler soykırıma uğradı.

Soru: Neden?

Cevap: Çünkü Türkler vahşidir.

SoruBu nasıl oldu?

CevapSilahsızdık, katile boyun eğdik.

Yukarıdaki cevaplarınız yeterliyse, EDF’nin sunduğu Ermenilik sınavını Avrasya İncelemeleri Merkezi - AVİMgeçmişsiniz demektir. Daha doyurucu, daha derin açıklamalar aramaya kalkarsanız Ermeniliğiniz sorgulanacaktır. Hele ki, ülkenin çok küçük ama nüfuzlu zengin sınıfı ile ezici çoğunluğu oluşturan köylü sınıfı arasında oluşan uçurumu düşünmeye cesaret ederseniz, kolaylıkla hain ilan edilebilirsiniz.

Batı Ermenistan’dan gelen alarm çanlarını İstanbul elitinin görmezden geldiğinden bahsetme. Din adamlarının devlete itaati öğütlediğini hatırlatma. Vatan uğruna fedakârlık yaparak dağa tırmanan fedailere, kendi halkının elit kesimi tarafından yapılan zulmü anlatma. Büyük güçlerin, özellikle Almanya’nın rolünü anlatmak sizin işiniz değil.

Hıristiyan inancına ilişkin yanlış anlamalarımız hakkında neden konuşmuyoruz? Bizden başka hangi insanlar demir kepçeyi ele geçirmekten bu kadar kolay vazgeçtiler? 2.000’den fazla kilise inşa eden cemaatin, iki bin tüfeği barındıracak kapasitesi yoktu. Bu konu hakkında konuşma. Zaten halkımız Kızıl Sultan’ı devirmek için Jön Türklerle pazarlık yapıyor.

Tekrar teyit edelim. Soykırım tarihi bir gerçekliktir. Ancak art niyetli olanlar bu gerçeği inkar etmeye veya yok saymaya çalışırlar. Bu gerçeği dünya akademisi de teyit ediyor. Ancak her alanda olduğu gibi akademide de belli bir ilgi alanı karşılığında sipariş edilen üslupla konuşan kişilere rastlamak mümkündür.

Olay biliniyor ama uygulanması için yeni keşiflere ihtiyaç var. Ancak bu konuda Ermeni tarihçilerin katkısı oldukça sınırlıdır. Hatta yeni nesil Türk tarihçiler bile bu konuda Ermeni meslektaşlarını geride bırakarak muazzam eserler ortaya koyuyorlar.

Ne fark eder? Biz, bizim için doğru olan cevapları çoktan belirledik. “Biz soykırıma uğradık çünkü Türkler vahşidir, ve nokta.” Yani bizim başarımız Ermenistan’ın refahına değil, Türk’ün başarısızlığına bağlıdır.

Ülkenin en büyük yağmacısı yanlışlıkla başkan olunca, soykırımın uluslararası alanda tanınmasını başlıca dış politika hedefi ilan etti.

Gerçekten de hem bu amacında başarılı oldu hem de kendisi bütün ülkeyi dizginsizce yağmaladı, durmaksızın bir göç dalgası başlattı.

Hrant Dink’in Türk düşmanlığına yönelik uyarıları üzerinde bir kez daha düşünmekte fayda var.

***

Yazarlar hakkında

Tuğçe Tecimer, 2016 yılında İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 2019 yılında aynı üniversitede yüksek lisans derecesini aldı. Tecimer, İstanbul Üniversitesi Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir ve  Ankara Üniversitesi Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü’nde ikinci lisans eğitimini 2024 yılında tamamlamıştır. Tecimer’in araştırma konuları arasında Ermeni Tarihi, Türk-Ermeni İlişkileri, Ermeni Dili, Doğu Anadolu ve Güney Kafkasya bölgeleri yer almaktadır. 2023 yılından itibaren Ermeni Araştırmaları dergisinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.