enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afganistan: Taliban, Herat meydanlarında 4 kişiyi vinçlere astı

Afganistan: Taliban, Herat meydanlarında 4 kişiyi vinçlere astı
27.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Afganistan’da 15 Ağustos’ta yönetimi ele geçiren Taliban, ülkenin batısındaki Herat kentinde 4 kişiyi idam etti.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberinde, görgü tanıkları, AP’ye yaptıkları açıklamada, daha önceden infaz edilmiş kişilerin kentin çeşitli yerlerinde vinçlere asıldıklarını dile getirdi.

Herat’ta eczacılık yapan Vezir Ahmed Sıddiki, örgüt militanlarının dört ceset getirip birini kendi iş yerinin olduğu yerde astığını diğerlerini de teşhir etmek üzere başka yerlere götürdüğünü söyledi.

Sıddiki, kendilerine bu kişilerin adam kaçırmaya çalıştıkları sırada Taliban’a bağlı güvenlik güçlerince yakalandıktan sonra öldürüldüklerinin söylendiğini aktardı.

Taliban’ın Herat polis şefi Ziyaülhak Celali, Taliban’ın düzenlediği operasyonda kaçırılan bir baba ile oğlunun kurtarıldığını, adam kaçırmaya çalışan dört kişinin ise silahlı çatışmada öldürüldüklerini söyledi. Celali, çatışma sırasında bir örgüt savaşçısı ile bir de sivilin yaralandığını aktardı.

Taliban’ın kurucularından Molla Nureddin Turabi, dün yaptığı açıklamada, örgütün yeniden el kesme ve idamlar yapılabileceğini söylemiş ancak bunun halka açık alanlarda olmayabileceğini söylemişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ülke genelinde çeşitli vilayetlerde infazlar, kırbaçlamalar ve hırsızlık yaptığı iddia edilen kişilerin yüzlerinin siyaha boyanarak teşhirleri yer alıyor.

İşten çıkarılan kadın yargıçlar intikam korkusu yaşıyor

Öte yandan Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından kadın yargıçların işlerine dönmesine izin vermemişti.

“Size gerek yok” denildiğini belirten bir kadın hakim, şimdilerde farklı yerlerde gizlendiklerini zira sadece Taliban’dan değil aynı zamanda görev başındayken cezaevine girmesi hükmünü verdikleri suçluların da kendilerini ölümle tehdit etmelerinden dolayı korktuklarını dile getiriyor.

Örgüt militanları temmuz ve ağustos aylarında ele geçirdikleri şehirlerde öncelikli olarak cezaevlerinde bulunan mahkumları serbest bırakmışlardı.

Halk, serbest bırakılanların sadece militanlar değil aynı zamanda çeşitli suçlardan hüküm giymiş binlerce suçlunun da bulunduğunu dile getirmiş ve bu kişilerin aynı suçları işlemeye devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.