enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:08 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:57 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
00:19 Katil İsrail’in Başbakanı Netanyahu’dan, güvenlik toplantısının ardından orduya Gazze Şeridi’ne saldırı emri…
00:15 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’dan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Gebzede dün yaşanan faciayı izledi…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhuriyet’in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür
00:05  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
00:02 MarjinalSosyal YouTube Programı “Toplumsal Fayda Hikâyeleri”nin yeni bölümünde Ayşe Kırımlı’yı ağırladı
00:01 Hollanda’dan Gazeteci İlhan Karaçay’ın Mektubu: “O ADAM BENİM BABAM” Şarkısından Doğan Mucize…
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,1 Mart Vapur İskelesi Otoparkını yüzde 85 tamamladı
00:01 Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Yoğurtçuoğlu’ndan Suriye’de Umut ve Rehabilitasyon Hamlesi
21:29 Aydın Gençlik Festivali’nde Çerçioğlu’na Büyük Şok!…
18:47 Hollanda’nın en renkli insanı Bülent TÜRKER’den muhteşem bir tören daha…
06:46 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:04 Bahis skandalı: Hakemler ne ceza alabilir, lig etkilenir mi?
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi Açılışı ve İlk Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni’nde konuştu.
00:04 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:03 Almanya Başbakanı Merz bugün Türkiye’ye geliyor
00:03 Günün önemli şirket haberleri
00:02 Gelecek yıl uzaya fırlatılması planlanan yeni nesil Connecta IoT uyduları, 5G NB-IoT teknolojisiyle donatılacak.
00:02 Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afgan siyasetçi Hikmetyar: Taliban liderlerinin Kabil’e gelmesiyle hükümet görüşmeleri başlayacak

Afgan siyasetçi Hikmetyar: Taliban liderlerinin Kabil’e gelmesiyle hükümet görüşmeleri başlayacak
21.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Afganistan’ın önde gelen siyasilerinden Gülbeddin Hikmetyar, yeni hükümet çalışmalarının Taliban liderlerinin başkent Kabil’e gelmesiyle başlayacağını açıkladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Afganistan basınına konuşan Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, yeni hükümet kurulması için Afgan siyasi liderleri ile Taliban arasındaki resmi görüşmelerin Taliban liderlerinin Kabil’e varmasıyla başlayacağını söyledi.

Hikmetyar, Taliban’ın kapsayıcı bir hükümet kurmak istediğine dair işaretler olduğunu ifade ederek, Taliban heyetleri ile son günlerde yapılan görüşmelerin resmi ziyaret kapsamında olmadığını belirtti.

Taliban’dan önde gelen Afgan siyasilere ziyaret

Yakın zamanda Afganistan’da “kapsayıcı İslamcı hükümet” kuracaklarını duyuran Taliban, oluşturduğu heyetlerle önde gelen Afgan siyasileri ziyaret etmişti.

Taliban heyetleri, son günlerde eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ve Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar ile bir araya gelmişti.

Taliban’ın ülkeye hakim olma süreci

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020’de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan’dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken, Taliban’ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha’daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan’da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil’i kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.