enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AFAD Başkanı Beyrut’taki çalışmaları TRT Haber’e anlattı

AFAD Başkanı Beyrut’taki çalışmaları TRT Haber’e anlattı
10.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Beyrut’taki gelişmeleri takip eden TRT Haber ekibinin sorularını yanıtladı.

Lübnan, 4 Ağustos’ta büyük bir patlama ile sarsıldı. Türkiye, Lübnan’a yardım eli uzatan ilk ülkelerden biri oldu.

Beyrut Limanı’ndaki arama-kurtarma çalışmalarına AFAD ekipleri yardım ediyor. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, bölgedeki çalışmalarla ilgili TRT Haber ekibine bilgi verdi.

Güllüoğlu, patlamadan bir gün sonra kendilerine yardım talebi ulaştığını söyleyerek, “5 Ağustos akşamında buraya doğru hareket ettik. 6 Ağustos sabahı itibarıyla çalışmaya başladık. Patlamanın olduğu binadan eser yok. Birçok ülkeden yardım ekipleri geldi, bölge alanlara ayrıldı. Biz de kendi çalıştığımız alanda arama kurtarma köpekleri, teknik ekipmanlarla beraber bulabildiğimiz izleri takip ederek, canlı ne yazık ki ihtimal çok düşük ya da ölü Lübnan vatandaşlarını, itfaiyecileri aramaya başladık” dedi.

AFAD Başkanı Beyruttaki çalışmaları TRT Habere anlattı

“Biz Lübnan’ın halkının yanında olduğumuzu buraya gelerek gösterdik”

Çok geniş bir alanın etkilendiğini söyleyen Güllüoğlu, UMKE ekipleriyle beraber bölgede çalışmalara devam ettiklerini anlattı.

“Medikal malzemeler getirdik. Aynı zamanda korona dönemindeyiz. Lübnan’da koronanın arttığı bir dönemdeyiz. O yardım malzemelerini buradaki muhataplarımıza teslim ettik. Lübnan Başbakanı da bizi kabul etti, hem beklentilerini ifade etti hem de biz kapasitelerimizi ifade ettik. Lübnan halkının yanında insani yardım anlamında hangi imkanlarla durabileceğimizi konuştuk. Bundan sonraki süreçte artık insani yardım planlaması başlayacak. Başta gıda yardımı olmak üzere devletimizin ilgili kurumları olarak buraya desteklerimizi getiriyor olacağız. Lübnan zor günler geçiriyor. Biz Lübnan’ın halkının yanında olduğumuzu hem fiziken buraya gelerek gösterdik hem de bundan sonraki süreçte göstermeye devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. / Fotoğraf: AA

[Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. / Fotoğraf: AA]

“Sokakta yürürken durdurup bayrağımızı öpen gençler var”

Lübnan halkından olumlu yaklaşımlar gördüklerini de anlatan Güllüoğlu, şöyle konuştu:

“Sokakta yürürken bile durdurup bayrağımızı öpen bir sürü gençle karşılaştık. Bunlar bizim niye burada olmamız gerektiğini, niye Lübnan halkının yanında olmamız gerektiğini bize somut bir şekilde gösteriyor. Burası bizim için bir taraftan başka bir ülke ama hepsi bize şunu söylüyor, ‘Burası sizin ikinci bir ülkeniz’. Burada biz hep sıcak karşılandık. Bu sıcak ilişkiyi de devam ettirmeyi bir görev biliyoruz.”

Kızılay ve UMKE ile beraber çalıştıkları bilgisini veren AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, “Olası ihtiyaç için buraya sahra çadırımızı da açtık. Bundan sonra artık insani yardım konusundaki çalışmalar başlayacak. Ülkemizin önemli yardım kuruluşlarından bir tanesi TİKA’mız burada. İlk başta 400 ton unla destek oldu ama o da yine devam edecek” dedi.

TRT HABER : Doğancan AKSOY & Beyrut

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.