enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’nin yakında BMGK’ya sunacağı karar tasarısı Netanyahu hükümetini kızdırdı

ABD’nin yakında BMGK’ya sunacağı karar tasarısı Netanyahu hükümetini kızdırdı
19.03.2024
A+
A-

İsrail, artan uluslararası ve bölgesel uyarılara rağmen Refah’ı işgal etmekte kararlı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakın siyasi kaynaklar, ABD’nin yakında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunması beklenen ve ilk kez açıkça Gazze’de ‘acil ve kalıcı ateşkes’ çağrısında bulunan karar tasarısının içeriğine duyulan öfke ve hayal kırıklığını dile getirdi.

Kaynaklar, ABD’nin karar tasarısının, Netanyahu hükümetine karşı ‘sert’ içeriği karşısında şok olunduğunu belirtti.

Söz konusu kaynaklara göre, taslağı inceleyen İsrailli yetkililer, tasarının Refah işgaline karşı sert bir dille yazıldığını, Gazze’deki çatışmaların derhal uzun bir süre durdurulmasının talep edildiğini ve bu işgalin kaçınılmaz olarak çok sayıda sivilin zarar görmesine ve uluslararası hukukun ihlal edilmesine yol açacağına dair uyarının yer aldığını gördü.

İsrailli yetkililer, karar tasarısının savaşın başlamasından bu yana ‘benzeri görülmemiş bir şekilde’ İsrail politikasına aykırı olduğunu ifade etti.

Şarku’l Avsat’ın İsrail merkezli Maariv gazetesinden aktardığı habere göre ABD’li yetkililer, İsrail’e tasarı metninde herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını ve oylanmak üzere bir an önce BMGK’ye sunacaklarını bildirdi.

Kaynaklar, Washington’un daha önce BMGK’da oylanan, ‘acil ve kalıcı ateşkes’ çağrısı yapılan üç karar tasarısına karşı veto yetkisini kullandığı göz önüne alındığında, ‘bu tasarıyı sunmanın Netanyahu’ya tokat olacağını’ da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Netanyahu dünkü kabine toplantısının başında, hükümet üzerinde savaşı sona erdirmeye yönelik uluslararası ve bölgesel baskıların arttığını, ancak bunun ordunun Gazze’deki Refah bölgesine girmesini engellemeyeceğini söyledi.

Netanyahu konuşmasında, “Refah’a gireceğiz ve bu birkaç hafta sürecek” dedi. (Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.