enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’li Müslümanlar Beyaz Saray’ın iftar davetini reddetti

ABD’li Müslümanlar Beyaz Saray’ın iftar davetini reddetti
08.04.2024
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Geniş katılımlı iftarın iptal edilmesi sonrası Başkan Joe Biden, yönetimindeki üst düzey Müslüman yetkililer, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocasıyla bazı Müslüman liderlerle bir araya geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Beyaz Saray’da Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine Euronews png | PNGWingçağrılan Müslüman kanaat önderleri Gazze savaşı nedeniyle daveti geri çevirdi. Katılımın olmaması nedeniyle etkinlik düşük profilli toplantıya çevrildi.

Bazı davetliler, Biden’ın İsrail’in Gazze saldırılarına yönelik politikası nedeniyle Müslüman toplumunda yaşanan hayal kırıklığını vurgulayarak daveti geri çevirmişti.

El Cezire’ye konuşan kaynaklar başta katılmayı kabul eden bazı isimlerin Müslüman toplum üyelerinden gelen tepki üzerine bu kararlarından vazgeçtiklerini belirtti.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Direktör Yardımcısı Edward Ahmed Mitchell “Amerikan Müslüman toplumu, İsrail hükümetinin Gazze’deki Filistin halkını aç bırakmasına ve katletmesine olanak sağlayan Beyaz Saray’la ekmeğimizi paylaşmamızın tamamen kabul edilemez olacağını çok önceden söyledi” ifadelerini kullandı.

Geniş katılımlı iftarın iptal edilmesi sonrası Başkan Joe Biden, yönetimindeki üst düzey Müslüman yetkililer, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocasıyla küçük bir akşam yemeği yemeden önce Müslüman liderlerle bir araya geldi.

Beyaz Saray basın sözcüsü Karine Jean-Pierre salı günü gazetecilere verdiği demeçte, “Başkan Biden, toplum için önemli konuları tartışmak üzere Müslüman toplum liderleriyle bir toplantıya ev sahipliği yapacak” dedi ve bu liderlerin akşam yemeği yerine toplantı yapmayı tercih ettiğini açıkladı.

Katılımcılardan biri olan ve Gazze’de en az üç hafta geçiren acil servis doktoru Dr. Thaer Ahmad, CNN’e salı günkü toplantı bitmeden ayrıldığını söyledi.

Ahmad, “Topluluğuma, bu süreçte acı çeken ve öldürülen tüm insanlara saygımdan dolayı toplantıyı terk etmem gerekti” dedi.

Müslüman Amerikalı bir savunuculuk grubu olan Emgage Action, Biden’ın “İsrail’e devam eden koşulsuz askeri yardımını” gerekçe göstererek salı günkü akşam yemeğine daveti reddettiğini ve bunun “destansı boyutlarda bir insani felakete” yol açtığını söyledi.

Öte yandan Müslüman ve savaş karşıtı gruplar Beyaz Saray yakınındaki Lafayette Park’ta protesto iftarı düzenledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.